Menu

Biofilmele microbiene in industria alimentara Partea a II-a

Proprietatile biofilmelor

Proprietati legate de substante extracelulare polimerice (EPS) Compozitia substantelor extracelulare polimerice nu se cunoaste inca in mod definitiv. Se stie ca EPS este format din doi componenti fundamentali si anume exopolizaharide si proteine, despre care nu sunt inca studii aprofundate.

Read more...

Listeria monocytogenes si Challenge test - partea a III-a

Regulamentele CE prevad ca operatorii din sectorul alimentar trebuie sa mentina lantul frigorific al produselor alimentare, in special al produselor alimentare perisabile, pe toata perioada de conservare a acestora si isi asuma propriile responsabilitati prevazute de Regulamentul CE nr. 2073/05 cand alimentele au fost mentinute in conditiile de el stabilite. in mod ocazional, conditiile de conservare ale alimentelor de-a lungul vietii comerciale a acestora nu sunt cele prevazute si pot intalni conditii de abuz termic pe timp mai mult sau mai putin indelungat. E de ajuns sa ne gandim pe timpul verii cand facem cumparaturile la supermarket.

Read more...

Listeria monocytogenes si Challenge test - partea II-a

Un challenge test valabil trebuie sa considere diversele aspecte ale ecologiei microbiene, raportul care se creeaza intre microorganism, in cazul nostru Listeria monocytogenes si alimentul de analizat. Despre aceste aspecte am vorbit deja in articolele precedente. Primul pas in realizarea unui challenge test este alegerea unei tulpini de Listeria monocytogenes. Giaccone (2010) considera necesara folosirea unei tulpini de referinta standard pentru ca proba experimentala sa aiba valoare (in cazul in care se cere parerea autoritatii competente). Dupa americani, Scott et al. (2005), pentru un challenge test ar trebui sa fie folosite 3-5 tulpini ale aceluiasi microorganism, pentru a echilibra diferitele comportamente ale acestora.

Read more...

Listeria monocytogenes si Challenge test

Listeria monocytogenes este unul dintre cei mai periculosi agenti de infectie alimentara umana deoarece asociaza mortalitatea cu prevalenta ridicata la nivelul populatie. In 95% din cazurile de listerioza umana boala a fost declansata de consumul de alimente. Este foarte rar ca boala sa fie declansata prin manipularea animalelor sau prin contact direct cu o alta persoana bolnava.

Read more...

Produsele alimentare gata pentru consum si criteriul de siguranta Listeria monocytogenes

Produsele alimentare gata pentru consum (ready to eat food - RTE) sunt alimente destinate consumului direct, nu necesita preparare sau o alta transformare pentru a elimina sau a reduce la un nivel acceptabil microorganismele periculoase (art.2, litera g, Regulament CE nr. 2073/2005).

Read more...
Subscribe to this RSS feed

Relatii Publice

Marketing & Management

Investitii & Programe

Finante

Informatii

Articole Medicale

Articole Proprietari

Cai
Bovine
Oi si Capre
Porci
Pasari Curte
Caini
Pisici
Pesti Acvariu
Reptile
Iepuri
Dihori
Pasari Colivie
Porumbei
Testoase
Rozatoare
Chichila
Veverite
Exotice
Intreaba un medic veterinar

Afaceri Veterinare

Management
Marketing
Relatii Publice
Contabilitate
Investitii
Legislatie
Programele veterinarul
Info Marketing & Management
Info Finanta & Contabilitate
Resurse Umane
Info Legislatie
Info Internet
Utile
Intreaba Echipa Veterinarul
Asistenta & Suport Marketing
Asistenta & Suport Managenet
Asistenta & Suport PR
Asistenta & Suport Promovare

VetClub

Clubul Veterinarilor
Indexul Veterinar
Directorul Veterinar
Documente download
Vet Mailing
concursuri
Promotii
Chestionare
Cursuri
Intreaba Echipa Veterinarul
Asistenta & Suport Medici

Servicii

Abonare
Login
Inregistreaza-te
Trimite txt Web
Trmite txt Revista
Trimite info director
Cere introducere in Director
Asistenta Tehnica
Inscrie-te in SENSA
Vreau pagina Web!
Parerea ta conteaza
Spune-ti si tu parerea
Voteaza si tu
Cere o informatie

You are now being logged in using your Facebook credentials