updated 8:59 AM UTC, Mar 30, 2023 Europe/Bucharest

10 sfaturi pentru a scrie continut antrenant pentru Facebook

Iata zece sfaturi care va pot ajuta sa scrieti continut relevant pentru cititorii vostri, fie ca va sunt deja clienti ai cabinetului veterinar, sau potentiali clienti.

1. Fii natural.

Facebook-ul este un mediu relaxant si distractiv. Continutul pe Facebook trebuie sa fie natural, dragut si sa incerci sa renunti la abordarea formala. Nimeni nu vrea sa citeasca postari plictisitoare.

2. Fii relevant

Postarile tale trebuie sa fie scrise pentru actiune imediata - scrie postarile astfel incat sa fie citite iar prietenii/fanii sau cei care te urmaresc sa poata fi antrenati chiar acum.

Tine minte: Facebookul isi doreste sa fie ziarul Digital nr 1 pe internet.

3. Fii vizual

Imaginile sunt cele care antreneaza cel mai mult pe Facebook, mai mult decat linkurile, update-urle de stare sau altceva. Dar nu uita sa adaugi imagini, bune, care sa creeze o senzatie placuta atunci cand sunt vizualizate in newsfeed. Imaginile cu animale taiate, campuri operatorii in sali de operatie sunt interesante pentru colegii tai medici veterinari, dar clientii, de regula, ar prefera sa nu vada astfel de imagini. Pastreaza-le pentru grupurile special create pentru veterinari sau pentru articolele pe care le publici in reviste de specialitate.

4 Fii succint.

Cu cat esti mai scurt, cu atat va fi mai bine. Scrie postari scurte. S-a demonstrat ca postarile de 80 de caractere sunt cele mai antrenante pentru userii Facebook.

5. Fii emotional.

Emotiile vand si incurajeaza cititorii sa partajeze si sa distribuie continutul. Cele mai distribuite postari influenteaza si conving. Ele sunt invitatii la discutii si la schimburi. Incearca sa scrii postari care sa strige la reactie. Creeaza postari pentru comentarii.

6. Intreaba fanii.

Intrebarile sunt o cale minunata pentru a primi comentarii. Audienta ta iubeste sa isi exprime parerile, asa ca ar trebui sa le dai sansa sa o faca. Dar pune intrebari la care este usor sa se raspunda. Daca poti, pune intrebarile la sfarsitul postarii tale.

7. Posteaza citate.

Posteaza citate motivationale. Acestea merg foarte bine in retelele sociale. Oamenii iubesc sa se simta legati de lucruri mari spuse de oamenii celebri.

Incearca sa postezi citate in interiorul imaginilor.

8. Joaca corect.

Poate esti temptat sa le ceri cititorilor sa dea like postarii tale. Algoritmul pe care il foloseste Facebook-ul este posibil sa va penalizeze pentru astfel de postari.

9. Foloseste linkuri intregi.

Foloseste doar linkuri intregi cand postezi in Social Media. S-a demonstrat ca linkuri scurte .bit.ly sau altele de acelasi gen au de trei ori mai putine like-uri si rata de engagement decat linkurile lungi.

10. Cel mai important - Fii tu insuti.

Scrie si vorbeste in numele tau. Fanii/cititorii te vor iubi pe tine sau brandul tau. Ei se vor astepta ca tu sa scrii in stilul tau obisnuit.

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Veterinarul Business

Din 2009 alături de medicii veterinari români.