updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

8 intrebari esentiale ca sa spui povestea brandului

Uneori ne este greu sa vorbim tocmai despre acele lucruri care ne sunt cele mai apropiate, cele mai dragi si pe care le cunoastem cel mai bine. Acelasi lucru ni se poate intampla si cand vorbim despre propriul brand pe care, desi l-am crescut ca pe un copil, nu il putem descrie atat de mult pe cat ne-am dori.


Mai jos sunt insa 8 intrebari care ne vor face sa avem povestea in cel mai scurt timp si in cel mai eficient mod.

1. Ce e unic la afacerea ta?

Ar trebui deja, in acest moment, sa stii care sunt acele trasaturi care iti scot afacerea in evidenta. Analizeaza-ti brandul si vezi ce te separa de concurenta.

2. Ce e interesant legat de modul in care s-a infiintat afacerea? Dar despre cel care a infiintat-o?

Cele mai multe branduri cunoscute au povesti fermecatoare la baza despre inceputuri cat se poate de firave. Iar oamenii isi amintesc aceste povesti privind astazi companii mari care au inceput poate de la un calculator vechi si un birou incropit intr-un garaj.

3. Ce problema incearca sa rezolve compania ta?

Uneori, o poveste nu e despre cine esti cat despre ce poti oferi oamenilor. Cand ne atasam de brand, putem sa folosim numele atat de mult incat acesta sa devina sinonim cu functia sa acoperind si alte branduri asa cum s-a intamplat si cu Bic, nume folosit mult timp pentru orice aparat de ras.

4. Ce a inspirat crearea afacerii?

Scotoceste prin trecutul brandului tau si descopera motivul pentru care exista astazi. Gaseste acea sclipire care a facut ca la un moment dat in trecut cineva sa ia decizia de a infiinta ceea ce s-a transformat in afacerea de azi.

5. Ce revelatii au existat de-a lungul timpului?

Avem cu totii parte de momente in care constientizam modul in care schimbarea unei situatii ne-ar imbunatati viata. Fie ca avem o idee stralucita despre cum sa schimbam ceva, fie ca gasim brusc solutia la o problema mai indelungata, si un brand trece prin aceleasi momente.

6. Cum a evoluat afacerea?

Evident, nu toate schimbarile dintr-o companie au la baza astfel de revelatii. Cele mai multe se bazeaza pe planuri de marketing bine puse la timp si pe strategii implementate treptat. Povesteste cum s-a schimbat afacerea ta de-a lungul timpului.


7. Ce-ar putea fi neobisnuit la modul in care iti spui povestea?

Gandeste-te la cum iti poti impartasi povestea intr-un mod unic. Poti folosi imagini, poti crea povestea sub forma unui interviu sau a unui articol sau poti face un clip video.

8. E ceva ce ar putea sa-ti para plictisitor, iar altora interesant?

Din cauza ca esti atat de familiarizat cu afacerea, ar putea sa-ti scape din vedere unele detalii pretioase. Incearca sa privesti totul din afara. Ce ti-ar atrage imediat atentia si ce te-ar captiva la modul in care este aceasta vazuta din exterior?
Autor: Mihaela Pascu
Sursa: www.marketingportal.ro

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul