updated 8:59 AM UTC, Mar 30, 2023 Europe/Bucharest

9 greseli pe care nu-ti permiti sa le faci pe internet

Internetul este presarat cu numeroase "mine antipersonale", pe care risti sa calci in necunostinta de cauza. Daca esti atent, poti sa le eviti si penibilul o sa bata la alta usa.

1. Reply-All, distrugatorul de cariere - Daca ai dat clic din greseala pe Reply-All si ai trimis un mail compromitator catre o intreaga retea, viata ta poate fi ca si ruinata. Cel mai probabil, esti constient de aceste greseli si "ai cochetat" cu ele o data sau de doua ori. Verifica de mai multe ori inainte sa trimiti un mesaj catre o persoana.

2. Trimiterea unui mesaj public direct pe Twitter poate sa-ti creeze serioase probleme - De fiecare data cand trimiti un DM (direct message) prin intermediul retelei de microblogging Twitter, ar trebui sa-l vizualizeze o singura persoana. De multe ori, oamenii gresesc si trimit un DM catre toti followerii. Celebrul caz "Anthony Weiner" va spune ceva?

3. Fereste-te de "piratii Wi-Fi" - Daca te afli intr-un loc public, unde ai retea Wi-Fi, esti vulnerabil in fata hackerilor, care pot sa-ti identifice parola, atunci cand ai reteaua pornita. Multe banci utilizeaza deja criptarea HTTPS, un mod mai sigur de transmitere a informatiilor in mediul online, dar unele site-uri iti permit sa activezi HTTPS manual (ex: Gmail sau Facebook).

4. Alege o parola pentru laptopul sau telefonul tau - In laptopul si smartphone-ul d-vs sunt stocate informatii valoroase, astfel incat o parola nu strica nimanui.

5. Orice imagine postata pe Twitter te poate compromite - Chiar daca ai sters un mesaj care continea un link catre o imagine postata pe TwitPic, yFrog sau altele, fotografia ramane stocata in baza de date. Anthony Wiener a uitat sa stearga imaginea postata, chiar daca a eliminat tweet-ul.

6. Asigura-te ca fotografiile tale de pe Facebook sunt vizualizate de oamenii potriviti - Este usor sa partajezi poze pe Facebook doar cu unii utilizatori. Ai la dispozitie optiunea Public/Private, pentru albumele foto, dar ce-ar fi sa tii pozele la adapost de unele persoane?

7. Pastreaza statusurile de pe Facebook pentru tine - Facebook este plin de lacune in care informatiile tale personale pot aluneca relativ usor. Observa cum arata profilul tau, utilizand optiunea View As.

8. Nu lasa urme, atunci cand navighezi pe internet - Companiile publicitare dispun de numeroase instrumente prin care pot colecta informatii. Sterge celebrele cookie-uri din browser (Settings sau Preferences) si asigura-te ca "nu lasi urme" pe internet.

9. Nu uita sa te deconectezi de pe calculatoarele altora - Probabil cea mai importanta regula. Nu uita sa dai "log out" de pe computerele publice. Chiar daca inchizi navigatorul de internet, vei ramane logat. N-ai vrea sa-ti citeasca altii mesajele, nu-i asa?

sursa: businessinsider.com

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul