AAFCO reafirmă instrucțiunile privind nivelurile de cupru din hrana pentru câini
- Editor: Echipa Veterinarul.Ro
- Publicat în: Știri
- 0 comentarii
Association of American Feed Control Officials (AAFCO) și-a reafirmat îndrumările privind concentrația de cupru din alimentele comerciale pentru câini, după ce un grup de experți a concluzionat că în prezent nu există dovezi definitive care să facă legătura între hepatita asociată cu cuprul la câini și conținutul de cupru din alimentele pentru câini.
AAFCO este organizația care stabilește standardele atât pentru hrana pentru animale, cât și pentru alimentele pentru animale de companie din Statele Unite.
„În acest moment, AAFCO nu vede necesitatea de a restricționa utilizarea altor surse de (cupru) în alimentele pentru câini, dincolo de restricțiile deja impuse în definițiile sau aprobările lor", a scris în martie directorul general al AAFCO, Austin Therrell. „Până în momentul în care știința va demonstra definitiv că sunt necesare controale sau restricții suplimentare, AAFCO consideră că recomandările privind concentrația de (cupru) în alimentele pentru câini normali sunt reglementate în mod corespunzător și suficient în prezent."
AAFCO a convocat un grup de experți la scurt timp după publicarea unui articol din 15 februarie 2021, JAVMA Viewpoint, „Este timpul să se reconsidere orientările actuale privind conținutul de cupru în alimentele comerciale pentru câini?", care avertiza asupra concentrațiilor potențial dăunătoare de cupru, sau Cu, în alimentele pentru câini.
„În ultimii 15 până la 20 de ani, am observat ceea ce credem că este o incidență crescută a hepatopatiei asociate cu cupru la câini. Debutul acestei creșteri pare să fi coincis cu o schimbare a tipului de cupru utilizat în premixurile adăugate în alimentele comerciale pentru câini", au scris autorii articolului.
Aceștia au solicitat AAFCO să restabilească o concentrație maximă pentru cupru în profilurile nutritive pentru hrana pentru câini, care reprezintă standardele nutriționale stabilite de AAFCO. De asemenea, autorii au solicitat AAFCO să stabilească conținutul recomandat pentru cupru în profiluri la un interval de la 0,9 mg Cu/1000 kcal de energie metabolizabilă (ME) la un maxim de 1,1 mg Cu/1000 kcal ME și să interzică utilizarea în alimentele pentru câini a tuturor surselor suplimentare de cupru, cu excepția oxidului de cupru.
Grupul AAFCO, format din 13 membri, a fost condus de Dr. William Burkholder, diplomat al Colegiului American de Nutriție Veterinară, care lucrează la Centrul de Medicină Veterinară (CVM) al Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA). Membrii s-au întâlnit de patru ori între mai 2021 și iulie 2022 și au emis un raport către AAFCO la 1 august 2022.
În ceea ce privește chestiunea restricționării sursei de adăugare a cuprului în alimentele pentru câini la oxidul de cupru (oxidul cupric),„majoritatea membrilor comisiei s-au exprimat împotriva unei astfel de restricții, menționând că biodisponibilitatea oxidului cupric este practic zero și, prin urmare, nu ar adăuga nimic de valoare la formula alimentară", potrivit raportului.
S-au purtat discuții cu privire la adăugarea unei note de subsol la profilurile nutritive AAFCO pentru hrana pentru câini, care să sugereze ca sursele de cupru chelat să fie limitate la aproximativ 25% din cuprul adăugat în diete, restul cuprului adăugat fiind furnizat de sărurile minerale anorganice. Cu toate acestea, grupul de experți nu a exprimat o poziție fermă cu privire la necesitatea unei astfel de note de subsol.
Grupul a respins anterior reducerea cantității recomandate de cupru la 3,6 mg Cu/kg DM, deoarece această cantitate de cupru este mai mică decât cantitățile pentru un aport adecvat sau cantitățile recomandate pentru orice etapă de viață a câinelui stabilite de Subcomitetul de experți al Academiei Naționale de Științe din 2006 pentru cerințele nutritive ale câinilor și pisicilor.
În plus, grupul de experți a avut dificultăți în stabilirea unei cantități maxime de cupru în profilurile nutritive AAFCO pentru hrana pentru câini din mai multe motive. Printre cele citate în raport se numără determinarea subcomitetului NAS că nu există suficiente date empirice pentru a stabili o limită superioară sigură sau un nivel maxim tolerabil la câinii normali.
„Stabilirea arbitrară a unei anumite valori ca fiind maximă pentru cupru implică faptul că dietele care conțin mai puțin sau egal cu valoarea maximă sunt sigure pentru câini și că dietele care conțin mai mult decât cantitatea maximă nu sunt sigure, fără ca niciuna dintre aceste condiții să se fi demonstrat a fi adevărată", a scris comisia.
Totuși, aceasta nu a fost o opinie majoritară, deoarece doi membri ai comisiei au considerat că „ar trebui stabilită o anumită cantitate maximă".
Grupul și-a încheiat raportul cu recomandările ca AAFCO să nu urmărească o restricție pentru a permite doar oxidul de cupru ca formă de cupru permisă pentru suplimentarea cu cupru a alimentelor pentru câini; să nu stabilească un maxim pentru conținutul total de cupru al alimentelor pentru câini în cadrul profilurilor nutritive ale AAFCO Dog Food Nutrient Profiles; și să analizeze posibilitatea de a adăuga o mențiune „cu conținut scăzut de cupru" la termenul descriptiv din regulamentele model pentru alimentele pentru câini.
Sursa: avma.com

Echipa Veterinarul.Ro
Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri
Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni + Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar; unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.
In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.
Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei.
www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:
- Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
- Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari
www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.
www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.
www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.
Website www.facebook.com/revistaveterinarul
Articole înrudite
-
Studiu retrospectiv privind efuziunea parapneumonică la 130 de câini cu diagnostic clinic de pneumonie
in ȘtiriUn studiu recent publicat în "Front. Vet. Sci.", realizat de Priscilla Burnotte, Nicolas Graziano și Kris Gommeren de la Departamentul de Științe Clinice pentru Animale Mici de la Facultatea de Medicină Veterinară a Universității din Liège, Belgia, a investigat efuziunea parapneumonică la 130 de câini cu un diagnostic clinic de pneumonie. Studiul, publicat pe 16 martie 2023, a urmărit să identifice incidența efuziunii parapneumonice în rândul acestei populații.
-
Virbac a anunțat lansarea unui supliment de îngrijire a articulațiilor pentru câini
in ȘtiriCompania a declarat că noul său produs Movoflex nu necesită o perioadă de încărcare și că o singură capsulă moale pe zi poate arăta o creștere percepută a mobilității în șapte zile de la începerea tratamentului1.
-
Ziua Mondială a Medicului Veterinar 2023
in ȘtiriBunăstarea tuturor medicilor veterinari este îmbunătățită atunci când diversitatea, echitatea și incluziunea sunt
promovate și aplicate, potrivit anunțului pentru Ziua Mondială a Medicului Veterinar 2023. Evenimentul cade anul acesta pe 29 aprilie, iar tema este "Promovarea diversității, echității și incluziunii în profesia veterinară". -
Factori de risc pentru uroliții din tractul urinar superior și obstrucția ureterală la pisicile aflate în îngrijire veterinară referral în Regatul Unit
in ȘtiriÎn acest articol publicat în Journal of Veterinary Internal Medicine în martie 2023, autori Rebecca F. Geddes, Lucy J. Davison, Jonathan Elliott, Harriet M. Syme și Dan G. O'Neill prezintă rezultatele unui studiu retrospectiv realizat pentru a identifica factorii de risc pentru uroliți în tractul urinar superior (UTUS) și obstrucție ureterală (UTUS) la pisici.
-
Abordarea inegalităților globale în ceea ce privește accesul la medicamentele esențiale - WSAVA, WVA încep prin a elabora liste de produse farmaceutice de bază pentru animale
in ȘtiriDisponibilitatea produselor farmaceutice de bază reprezintă de mult timp o problemă pentru medicii veterinari din întreaga lume, indiferent dacă aceștia tratează animale, câini, pisici sau alte specii de animale.
Articole recente - Echipa Veterinarul.Ro
- Studiu retrospectiv privind efuziunea parapneumonică la 130 de câini cu diagnostic clinic de pneumonie
- Virbac a anunțat lansarea unui supliment de îngrijire a articulațiilor pentru câini
- Factori de risc pentru uroliții din tractul urinar superior și obstrucția ureterală la pisicile aflate în îngrijire veterinară referral în Regatul Unit
- Abordarea inegalităților globale în ceea ce privește accesul la medicamentele esențiale - WSAVA, WVA încep prin a elabora liste de produse farmaceutice de bază pentru animale
- Gulerul pentru sănătatea pielii pentru animalele de companie va fi lansat în Europa