updated 11:51 AM UTC, Sep 28, 2023 Europe/Bucharest

Abces maxilar la caine 14 ani - din cazuistica colegilor veterinari

Pacient: Skipy, mascul , 14 ani. Acesta a prezentat in decursul a doua luni inflamatii la nivelul mandibulei care se resorbeau in urma unuitratament scurt cu antiinflamatorii sau antibiotic. Cazul este preluat din cazuistica cabinetului Katyvet &Co din Iasi. 

Ele au fost administrate datorita lipsei cooperarii nastrusniculuii skipy cu cadrul medical atunci cand trebuia controlat la nivelul cavitatii bucale.

La ultima solicitare, am convenit efectuarea unei radiografii pentru a evalua pacientul pentru o noua interventie chirurgicala deoarege Skipy este un fan al interventiilor chirurgicale in ciuda varstei inaintate. In urma radiografiei, s-a observat prezenta multiplelor abcese la nivelul ultimelor doua masele (S/D) si prezenta tartrului la nivelul maselelor mandibulare si maxialre.

Interventia consta in

 

  • extractia maselelor care nu mai puteau fi recuperate;
  • drenarea abcesului;
  • detartraj cu ultrasunete pentru curatarea dintilor,
  • deblocarea bazei acestora si aerarea gingiilor de la baza dintilor.

Acestea sufera prin iritarea continua , retragandu-se si dezvelind baza gingiei ducand la dezvoltarea abceselor si slabirea ligamentelor dentare ca urmare apar dizlocari din cavitatea alveolara gingivala cu migrarea spre exterior a acestora. 

 

- Abces maxilar - Skipy, mascul , 14 ani.- Acesta a prezentat în decursul a doua luni inflamaţii la nivelul mandibulei care se resorbeau în urma unui tratament scurt cu antiinflamatorii sau antibiotic. Ele au fost administrate datorită lipsei cooperării năstruşniculuii Skipy cu cadrul medical atunci când trebuia controlat la nivelul cavităţii bucale.- La ultima solicitare am convenit efectuarea unei radiografii pentru a evalua pacientul pentru o noua intervenţie chirurgicală deoarege Skipz este un fan al intervenţiilor chirurgicale în ciuda vârstei înaintate .În urma radiografiei s-a observat prezenta multiplelor abcese la nivelul ultimelor două măsele (S/D) şi prezenţa tartrului la nivelul măselelor mandibulare şi maxialre.- Intervenţia constă în - exctracţia măselelor care nu mai puteau fi recuperate; - drenarea abcesului; - detartraj cu ultrasunete pentru curăţarea dinţilor, deblocarea bazei acestora şi aerarea gingiilor de la baza dinţilor . Acestea suferă prin iritarea continuă , retrăgându-se şi dezvelind baza gingiei ducând la dezvoltarea abceselor şi slăbirea ligamentelor dentare ca urmare apar dizlocări din cavitatea alveolară gingivală cu migrarea spre exterior a acestora.

Posted by Cabinet veterinar Katy Vet &Co on 19 August 2015
Ultima modificareVineri, 27 Iulie 2018 20:44
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect. Comentariile se moderează. Nu dăm explicații referitor la ștergerea comentariilor. Vă mulțumim.