updated 12:52 PM UTC, Feb 1, 2023 Europe/Bucharest

Adăugarea de aminoacizi la rațiile porcinelor stimulează creșterea, dar îmbunătățește și sănătatea

Cercetările efectuate de Prairie Swine Center (Wonderworks Canada) au arătat, pe lângă stimularea creșterii, includerea aminoacizilor funcționali în alimentația porcilor duce la îmbunătățirea stării de sănătate.

Studiu realizat de Prairie Swine Center în parteneriat cu Swine Innovation Porc, a urmărit suplimentarea aminoacizilor funcționali, metionină, treonină și triptofan la un procent de 120 la sută față de cerințele de creștere ale Consiliului Național de Cercetare, în alimentația porcilor înțărcați. Aceasta a dus la o performanță îmbunătățită a valorilor de creștere și o stare de sănătate îmbunătățită.
Dr. Dan Columbus, cercetător în domeniul nutriției la Prairie Swine Centre, spune că studiul a fost determinat de schimbările relativ recente din Canada și alte câteva țări care restricționează utilizarea antibioticelor în producția de fermă, inclusiv eliminarea antibioticelor pentru stimularea creșterii.

Dr. Dan Columbus  de la Prairie Swine Centre susține: „Credem că aceste informații vor fi importante și vor fi folosite de nutriționiști, producători și oricine altcineva care este implicat în dezvoltarea programelor de hrănire pentru porci sau a programelor care sunt menite să îmbunătățească sau să mențină sănătatea porcilor.  Aceste informații pot fi încorporate în programele de nutriție, ajustând astfel conținutul de aminoacizi pentru a îmbunătăți productivitatea animalelor și a reduce acel efect negativ al bolii în producția comercială de porci. Cred că principala idee este că includerea unor aminoacizi funcționali cheie, cum ar fi metionina, treonina și triptofanul, poate fi benefică pentru îmbunătățirea stării de sănătate și a performanței porcilor, așa că acesta este un alt instrument de luat în considerare într-o eră a utilizării reduse a antibioticelor și ceva care ar putea fi de ajutor în situația dumneavoastră particulară”.

Dr. Columbus spune că studiile vor continua privind utilizarea aminoacizilor funcționali pentru a îmbunătăți sănătatea porcului eliminând utilizarea antibioticelor din rațiile furajere reducând costurile cu tratamentele dar și cu necesitatea alinierii la noile standarde de utilizare a antibioticelor în alimentația porcilor. 

Detalii: Detalii articol

Ultima modificareMarți, 27 Decembrie 2022 18:55
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect. Comentariile se moderează. Nu dăm explicații referitor la ștergerea comentariilor. Vă mulțumim.