updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Ademetionina

De ce mi-a prescris acest medicament medicul meu veterinar ?

Ademetionina este utilizata in tratamentul bolilor hepatice cronice. Acest medicament ajuta celulele hepatice sa functioneze in mod normal si reduce fibroza ficatului.

Cum functioneaza acest medicament?

canineliveranatomyAnatomia ficatului la caine

Animale cu insuficienta hepatica au un deficit de gluten din cauza unor disfunctii ale tranzaminazei de enzime. Glutenul este un important anti-oxidant intracelular. Ademetionina ajuta enzimele sa produca gluten. Acesta asigura o curatare a radicalilor liberi si poate reduce dezvoltarea fibrozei.

Cum administrez acest medicament?

Administrati acest medicament pentru animalele de companie dupa prescriptiile medicului dumneavoastra veterinar.

CITITI CU ATENTIE ETICHETA

Incercati sa administrati acest medicament la aproximativ aceiasi ora, zilnic. NU administrati medicamentul in doze mai mari sau mai des decat prescriptiile medicului veterinar. Incearcati sa nu omiteti administrarea nici unei doze prescrise. Spalati-va mainile dupa manipularea medicamentului. In caz de ingerare accidentala, solicitati imediat sfatul medicului si prezentati prospectul sau eticheta. NU intrerupeti tratamentul fara sa discutati cu medicul dumneavoastra veterinar. Luati legatura in avans cu medicul veterinar in cazul in care animalul dumneavoastra are nevoie de continuarea tratamentului.

Ce se intampla daca pierd o doza?

Administrati doza sarita cat mai curand posibil. Daca este timpul apropiat administrarii urmatoarei doze, sariti peste doza pierduta si continuati cu tratamentul prescris. Nu administrati doua doze concomitent.

Cum se pastreaza acest medicament?

Nu pastrati acest medicament la indemana copiilor. Pastrati acest medicament intr-un loc rece, uscat, la temperatura camerei. Pastrati medicamentul departe de caldura si de lumina directa a soarelui.

Posibilele efecte adverse

Efecte secundare pot sa apara. Daca observati ceva neobisnuit, contactati medicul veterinar.

Posibile interactiuni medicamentoase

Asigurati-va ca spuneti medicului veterinar ce alte medicamente au fost prescrise animalului de companie. Contactati medicul veterinar in cazul in care animalul dumneavoastra prezinta orice reactii neobisnuite atunci cand medicamente diferite sunt administrate impreuna.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul