updated 11:51 AM UTC, Sep 28, 2023 Europe/Bucharest

American Curl

Aceasta pisica are, in general, un corp bine proportionat si subtire. Blana sa este moale, matasoasa, si luminoasa. Datorita incrucisarii - introducerea materialului genetic care nu are legatura intr-o linie de reproductie - cu alte rase, Curl pot fi gasite in mai multe culori, dar si cu parul lung sau scurt.

pisica american curl

Urechile sale sunt moderat de mari, cu o baza larga si deschisa, ele sunt, de asemenea, ondulate. 

Un pisoi Curl arata ca un pisoi normal, la nastere, insa cu urechi mari si deschise. In termen de o saptamana urechile lor se vor incepe sa se rasuceasca si sa se intoarca iar la patru luni, rasucirea urechilor devine permanenta. Din acest motiv, pisoii American Curl ar trebui sa fie achizitionati numai dupa varsta de patru luni.

Cu toate acestea, forma urechii nu afecteaza personalitatea pisicii adulte si este bine sa existe acest standard doar in scopul prezentarii corecte la expozitii. 

Personalitatea si temperamentul


Aceasta este o pisica adorabila fizic si afectuoasa. Usor adaptabila si chiar temperata, Curl va va deranja arareori. Curl este cunoscuta a fi un bun companion care va poate fi de ”mare ajutor in bucatarie”. Pisicile Curl sunt, de asemenea cunoscute pentru adaptabilitate si in familiile cu copii. Desigur inteligenta si curiosa, Curl petrece mult timp cu explorarea mediului sau cu jocurile.

1. Ingrijirea

Curl american este considerata a fi o pisica cu o sanatate excelenta, rezistenta si adaptabila. Cu putine defecte genetice cunoscute sau predispozitii la boli fizice, aceasta rareori se imbolnaveste. Pisoii au, de asemenea, un sistem imunitar puternic si raspund bine la tratamentele de imunizare. In timp ce s-ar putea trage concluzia ca urechea ondulata este un defect, aceasta este de fapt o mutatie - o schimbare de la caracteristica normala naturala. Urechile sunt o caracteristica estetica pentru aceasta rasa, formate din cartilaj, care este tare la capete. De asemenea, nu afecteaza auzul pisicii.

2. Istoric

Nasterea acestei rase dateaza din iunie 1981, cand doi pisoi de rasa sau de origine necunoscuta au ajuns in pragul casei lui Grace Ruga din Lakewood, California. Atentia lui Grace a fost atrasa de aceste pisici si a decis sa incurajeze sederea lor.
In 1987, Curl american a fost acceptata pentru inregistrare de catre Asociatia Internationala pentru Pisici (TICA). In 1986 Asociatia Crescatorilor de pisici (CFA), a dat statutul de rasa Curl provizoriu si in 1993 Curl a avansat la clasa de campionat al CFA.
Rasa Curl este recunoscuta de catre toate asociatiile importante si pisicile au fost cautate in intreaga lume pentru caracteristicile lor fizice si de personalitate.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul