updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

American Foxhound American Foxhound este o rasa de caine adusa din Anglia la mijlocul secolului al 17-lea initial in scopul de vanatoare. Este o alegere ideala pentru cei care traiesc in zone rurale sau in ferme de mari dimensiuni. 
 


Caracteristici fizice
 


Agil si rapid, American Foxhound este usor bonier si mai inalt decat varul sau, Foxhound-ul englez. Blana sa tare este de lungime medie si poate avea orice culoare, inclusiv negru, maro, alb, cafeniu, rosu si crem. Expresia fetei sale este blanda. Cainele are, de asemenea, o voce muzicala atunci cand este la vanatoare, datorita corpului sau.

Personalitatea si temperamentul
 


American Foxhound este tolerant, bland, prietenos si poate fi rezervat, mai ales in jurul strainilor si, desi nu este considerat un animal traditional de casa, American Foxhound se comporta bine in interiorul unei locuinte impreuna cu alti caini sau alte animale de companie de casa. 
 
Ingrijirea
 
Blana unui American Foxhound este foarte usor de intretinut, doar ocazional se foloseste periajul pentru a indeparta parul mort. Rasei ii place sa stea in aer liber si prefera sa traiasca afara, cu conditia sa aiba asternuturi calde si adapost. Nevoile sale de zi cu zi pot fi indeplinite cu o plimbare in lesa sau o alergare lunga.
 
American Foxhound este un caine extrem de sociabil si ar trebui, prin urmare, sa interactioneze in mod regulat cu oamenii. Rasa nu este potrivita pentru a avea o viata de oras.

Sanatatea
 


American Foxhound cu o durata de viata de la 11 la 13 de ani, nu este deosebit de predispus la probleme de sanatate majore sau minore. Aceasta rasa poate suferi ocazional de trombopatie, insa pentru a identifica aceasta afectiune din timp, un medic veterinar poate efectua teste de sange pe caine.
 


Istorie si Context
 


Unele dovezi indica ca acesti caini au fost adusi in America in anul 1650, cand englezul Robert Brooke a navigat la Crown Colony ale Americii cu haita lui de caini de vanatoare. Acesti caini au devenit mai tarziu baza pentru American Hound. Pe la jumatatea lui 1700, caini din Franta si Anglia au fost adusi pentru a dezvolta in continuare rasa. Pana atunci, rasa castigase recunoasterea demult, in special in randul clasei de sus si de catre politicieni, inclusiv presedintele George Washington avea un caine American Foxhound.
 


Popularitatea rasei

American Foxhound a fost datorata  in principal capacitatii sale de a vana si de a urmari vulpi si caprioare. Vanatorii din sudul Statelor Unite - in special din Tennessee, Maryland, Virginia si regiunile muntoase din Kentucky - au cautat sa dezvolte tulpini specifice acestei rase in functie de nevoile lor. Cele mai noi soiuri au fost folosite pentru spectacol sau ca si caini de vanatoare.
 
American Foxhound este declarat a fi printre cele mai vechi rase care au fost inregistrate in American Kennel Club (AKC). Destul de interesant, multi caini American Foxhound folositi de catre vanatori, nu sunt inregistrati in AKC, ci mai degraba cu registre genealogice Foxhound de specialitate, cel mai important fiind genealogic Foxhunter International.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul
Mai multe din această categorie: « Alaskan Malamut American Pit Bull Terrier »