updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Amnistie fiscala: Fiscul ne iarta de penalitati. Cu o conditie

Persoanele fizice vor beneficia, ca si firmele si persoanele fizice autorizate, de facilitatea anularii penalitatilor daca achita pana la finalul anului obligatiile restante la bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale, a precizat joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

Doru Dudas, directorul Directiei de Legislatie Fiscala din MFP, a explicat ca este vorba de obligatiile tuturor contribuabililor, persoane fizice si firme, catre bugetul de stat si bugetul asigurarilor sociale, administrate de ANAF.

Daca restantele vor fi achitate pana la 30 iunie 2012, penalitatile vor fi reduse in proportie de 50%. In cazul persoanelor fizice sunt vizate spre exemplu obligatiile fiscale la contractele de inchiriere sau cele de drepturi de autor. Detalii pe: blogcontabil.ro

Guvernul a aprobat miercuri modificarile Codului Fiscal si Codului de procedura fiscala, care prevad si masuri de sprijin pentru firmele in dificultate financiara din cauza crizei, printre care anularea penalitatilor pentru cei care vor plati obligatiile principale si majorarile pana la sfarsitul anului, respectiv o reducere de 50% a penalitatilor pentru cei care achita pana la 30 iunie 2012.

De aceste facilitati vor beneficia si firmele care solicita esalonari la plata. Aproximativ 330.000 de firme datoreaza statului 17 miliarde lei (inclusiv majorari de intarziere), la care se adauga penalitati de 2,5 miliarde lei, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu.

 

In prezent, companiile care au datorii la stat platesc simultan penalitatile, doanda si principalul. De la 1 octombrie, platile vor putea fi considerate mai intai in contul principalului de platit si apoi urmand penalitatile si dobanzile. Am introdus aceasta masura la cererea oamenilor de afaceri, pentru ca pe noi ne intereseaza sa incasam datorii, nu dobanzi", a precizat Ialomitianu.

Sursa:www.blogcontabil.ro

Ultima modificareVineri, 05 Aprilie 2013 18:47
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul