Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 86
updated 11:51 AM UTC, Sep 28, 2023 Europe/Bucharest

Angajez asistenti veterinari

Asa a sunat anuntul meu in ziar, la rubrica Oferte de munca. Nu pot sa spun ca nu am fost apelat, dar majoritatea 99.9% erau studenti  la Facultatea de Medicina Veterinara din diferiti ani de studiu.

Pot sa spun, ca fata de colegii mei din alte orase unde nu exista facultati de medicina veterinara,  sunt un fericit, dar la ce folos? Eu cautam sa angajez asistenti veterinari, nu viitori medici.  Angajez, ca nu am alta solutie iar la finele anului sase incepem sa negociem variante:
1. Sa ramana pe post de asistent cu diploma de medic.
2. Ramane pe post de medic.
3. Ne despartim,  din motive obiective sau subiective.
òÜ┐i iar o iau de la capat publicand un alt anunt.
Daca inainte de 1989 potentialul  agricol, zootehnic  exploatat la maxim, al tarii noastre, creea numeroase locuri de munca in domeniu pentru tehnicieni si asistenti veterinari, uite ca acum, la 20 de ani de la revolutie, ne confruntam cu o reala problema, lipsa personalului mediu calificat in domeniul  asistentei veterinare.
Perioada neagra a zootehniei post-revolutionare, nu a facut decat sa-i  descurajeze pe parinti sa-si mai directioneze copiii catre liceele cu profil agroindustrial, singura scoala formatoare de viitori tehnicieni veterinari. In momentul de fata exista licee agroindustriale, care nu mai au profil veterinar.  
A mai existat o incercare de formare a unui colegiu de medicina veterinara cu o perioada de studiu de 3 ani, care nu a fost altceva decat o metoda de a ocoli acel examen greoi de admitere si acea concurenta de cel putin 5 candidati pe un loc, la F.M.V., pentru a pasi mai apoi cu oarece echivalari prin anul III catre meseria de medic veterinar.
Un alt motiv ar fi renuntarea la examenul de admitere in F.M.V. De ce sa fiu eu asistent, asistenta, cand pot sa fiu foarte usor medic? Ar trebui sa luam exemplu din medicina umana, unde exista scoli post-liceale de asistenti, ca sa nu mai vorbesc de scolile de asistenti veterinari  din Anglia, Franta, etc.
Daca noi angajatorii in domeniul asistentei sanitar-veterinare nu luam atitudine si nu incercam sa remediem aceasta problema, rezultatul o sa-l vedem cat de curand.

Ultima modificareVineri, 05 Aprilie 2013 21:23
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.

Articole recente - Dr. Iftemie Constantin