updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Animale de companie drept cadou de sarbatori?

Un catel sub un brad de Craciun. Pare o idee buna. La fel si un iepuras sau un hamster de Paste. Poate vrei sa oferi un animal unui prieten sau unui membru al familiei, pentru ca tu consideri ca respectivul de acest lucru are nevoie. Oamenii care fac cadou animale de companie o fac, cu siguranta, crezand ca fac o fapta buna si au cele mai bune intentii. Din pacate insa, gestul este unul care se poate sfarsi tragic, pentru animalul de companie. 

Desi este adevarat ca animalele de companie sunt niste prieteni extraordinari, ei sunt si o adevarata responsabilitate. Cei care primesc un caine sau o pisica drept cadou de sarbatori nu platesc pentru acestia, insa cadoul nu este deloc gratis. sa ai un animal de companie inseamna o responsabilitate pe termen lung, cu investitie de bani si energie, care poate depasi asteptarile celor care primesc un astfel de cadou.

Printre costurile care trebuie luate in considerare:

  • mancare
  • jucarii si pat
  • ingrijire medicala veterinara
  • cheltuieli spalat/tuns/curatat glande
  • timp dedicat plimbarilor zilnice, dresajului, si pentru joaca
  • cheltuieli cu cazarea in perioada vacantelor - pensiuni speciale sau costuri suplimentare la unitatile de cazare

Unii oameni nu vor animale de companie deloc sau nu vor un animal de companie acum. Iar cei care isi doresc un animal de companie, trebuie sa ia in considerare toate aspectele legate de temperamentul, intretinerea si potrivirea cu intreaga familie. Un animal de companie nepotrivit poate insemna abandonul sau darea spre adoptie a acestuia. Unele animale sufera de singuratate, dupa ce bucuria si noutatea trec. De regula, acesta este cazul iepurasilor de Paste.


O adoptie reusita necesita timp de gandire. animalele pot fi cumparaturi sub impuls, exact ca orice alt cadou. Insa, cei care cu adevarat isi doresc un animal de companie trebuie sa ia in considerare o multime de aspecte, inainte de a face aceasta alegere.


Daca stiti ca un membru al familiei/ un prieten isi doreste un animal de companie, nu-i faceti cadou respectivul animal. Cautati mai degraba cateva carti despre ingrijirea, temperamentul si problemele de sanatate ale respectivului animal si oferiti-o in dar. Cadoul va fi cu adevarat apreciat si nu va fi in pericol de a fi abandonat!

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul