Animalele vor putea beneficia de tehnologii de imagistica de top, disponibile pana acum doar pentru oameni
- Editor: Echipa Veterinarul.Ro
- Publicat în: Știri
- 0 comentarii
Doza redusa de radiatii, timp scurt de expunere si vizualizare in detaliu, la rezolutie ridicata. Acestea sunt cateva din beneficiile celor mai performante tehnologii de imagistica medicala veterinara din lume, ale producatorului finlandez Planmeca, care sunt acum disponibile pentru medicii veterinari din Romania. Anuntul a fost facut de Dr. Raluca Zvorasteanu, presedintele Societatii Romane de Chirurgie Orofaciala si Stomatologie Veterinara, dupa ce o delegatie formata din 10 medici veterinari din Romania a evaluat ultimele inovatii in domeniu, la ele acasa.
In premiera o delegatie de medici veterinari din Romania a fost invitata recent la Helsinki, in Finlanda, la sediul producatorului finlandez Planmeca, lider global pe piata imagisticii stomatologice si cea mai mare companie medicala dentara detinuta privat din lume, pentru a discuta si evalua ultimele inovatii si posibilitatile de dezvoltare in domeniul de imagistica veterinara si stomatologie veterinara din Romania, un domeniu aflat in plina dezvoltare. „Tehnologia in acest domeniu al imagisticii veterinare a atins un nivel care, pana nu demult, a fost posibil doar in medicina umana, iar discutiile din Finlanda, din cadrul Planmeca Digital Veterinary Tour, ne-au aratat ca putem implementa si in cabinetele stomatologice veterinare din Romania, tot acest know-how de top. Ne-am familiarizat cu cele mai avansate tehnologii de imagistica, printre care si un computer tomograf de inalta rezolutie. Denumit Verity Vet, acest CT foloseste o tehnologie imagistica unica in domeniul veterinar, cu fascicul conic de radiatii, care permite vizualizarea in detaliu si la rezolutie ridicata a structurilor dure ale animalelor, cu doza minima de radiatii, de pana la 10 ori mai mica decat CT-urile veterinare conventionale”, explica Dr. Raluca Zvorasteanu, presedintele Societatii Romane de Chirurgie Orofaciala si Stomatologie Veterinara.
Astfel, potrivit Dr. Cristina Rizea, director general Dexellence, partener oficial in Romania al brandurilor de top din domeniul imagisticii si echipamentelor stomatologice, doza de radiatii la care va fi expus animalul pentru realizarea unui CT maxilar poate fi de 15 uSv (echivalenta unui zbor de 2 ore cu avionul), apropiata de cea utilizata pentru o radiografie dentara panoramica.
Mai mult decat atat, timpul de captare a imaginii este foarte redus, de 20-30 de secunde, lucru extrem de important in practica veterinara, tinand cont de faptul ca animalele sunt sub anestezie generala in timpul realizarii CT-ului si e important sa nu se scurteze timpul operator disponibil medicului.
Inca un beneficiu al acestui tip de CT veterinar este faptul ca radiatiile sunt focalizate, cu dispersie redusa, astfel incat operatorul poate ramane in camera in timpul captarii imaginii, producatorul finlandez mentionand ca doza de radiatii este nula la o distanta de 2.5 m de aparat.

Echipa Veterinarul.Ro
Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri
Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni + Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar; unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.
In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.
Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei.
www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:
- Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
- Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari
www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.
www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.
www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.
Website www.facebook.com/revistaveterinarul
Articole înrudite
-
Workshop RSVD stomatologie veterinara: Tumorile cavitatii bucale la caine
in ȘtiriSocietatea Română de Chirurgie Orofacială și Stomatologie Veterinară (RSVD - Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry) organizează pe 26 mai Workshopul „Tumorile cavității bucale la câine". Evenimentul la avea loc la Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Medicină Veterinară. Revista Veterinarul este partener media al evenimentului.
-
Recomandări de marketing în stomatologia veterinară de la doi practicieni din SUA
in ȘtiriUn sondaj realizat de Live Oak Bank pe 700 pe clinici veterinare a arătat că 33% dintre cabinete au raportat că obțin 2,5 până la 4% din veniturile anuale prin serviciile de îngrijire dentară. Nu pare mult, dar la veniturile cabinetelor din SUA este interesant. Mai ales că aceste cifre arată că este loc de o afacere profitabilă. Pentru a ajuta la creșterea veniturilor prin servicii stomatologice, oferind în același timp această îngrijire pacienților care au nevoie dr. Paul Camilo, CVPM, fondatorul Veterinary Consultation Services, LLC, din Fort Lauderdale, Florida și Caitlin DeWilde, DVM, fondator și CEO al The Social DVM, LLC din St. Louis, Missouri, au susținut o prelegere comună la Veterinary Meeting & Expo din Orlando, Florida, despre strategiile de marketing pentru transmiterea valorii serviciilor stomatologice către clienți. Unele dintre metodele lor sunt prezentate mai jos.
-
Trei workshop-uri RSVD, in doar sase luni, despre stomatologia veterinara
in ȘtiriZeci de studenti la Medicina Veterinara din cadrul Universitatii Spiru Haret, din Bucuresti si Universitatii de Știinte ale Vietii „,Ion Ionescu de la Brad”, din Iasi au participat, in prima jumatate a acestui an, la cele trei workshop-uri pe teme de Stomatologie veterinara organizate de Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry (RSVD), a anuntat Dr. Raluca Zvorasteanu DVM MSc PhD Lectr.Univ.
Articole recente - Echipa Veterinarul.Ro
- Un nou test genetic pentru detectarea polineuropatiei la American Staffordshire Terrier
- Noutăți Marea Britanie: Standul chirurgical „o îmbunătățire semnificativă" pentru operațiile brahicefalice, susțin dezvoltatorii
- Factorii de risc ai bacteriuriei enterococice la pisici: Un studiu retrospectiv
- Noutăți Franța: DogStem, un tratament cu celule stem pentru uz intraarticular la câini
- Două studii din Marea Britanie analizează factorii, rezultatele asociate cu ruptura ligamentului încrucișat cranian, intervenția chirurgicală