updated 12:52 PM UTC, Feb 1, 2023 Europe/Bucharest
Echipa Veterinarul.Ro

Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website URL: http://www.facebook.com/revistaveterinarul

Asociația Mondială a Medicilor Veterinari de Animale Mici ia atitudine împotriva reproducerii brahicefalice extreme

„Este o criză internațională a bunăstării caninelor”. Acestea sunt cuvinte destul de puternice de la Asociația Mondială a Medicilor Veterinari de Animale Mici (WASAVA).„ Am vorbit despre problema câinilor cu botul scurt (brahicefalici) cu căi respiratorii limitate de câțiva ani, de când problema a fost evidențiată publicului din Marea Britanie și clubul lor de canise a luat atitudine”, se arată într-un comunicat al organizației. 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.

Oamenii de știință un creat un test ADN care identifică boala Lyme la cai

Un cercetător de la Rutgers, care și-a propus vindecarea unui cal bolnav, a creat un test ADN ultrasensibil care ar putea avea aplicații pentru boli greu de detectat la om, cum ar fi boala Lyme. Așa cum este descris într-un studiu publicat în Journal of Veterinary Diagnostic Investigation, un test ADN special conceput de Steven Schutzer, profesor de medicină la Rutgers New Jersey Medical School, a ajutat o echipă de la Cornell University School of Veterinary Medicine să identifice boala Lyme neurologică la o iapă suedeză Warmblood de 11 ani bolnavă.

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.

Furtul de identitate, secretul succesului parazitului pisicilor

Parazitul Toxoplasma este purtat de o mare parte din populația umană globală. Acum, un studiu condus de cercetătorii de la Universitatea din Stockholm arată cum se răspândește cu atât de mult succes acest parazit microscopic în organism, de exemplu în creier. Parazitul infectează celulele imunitare și le deturnează identitatea. Studiul este publicat în revista științifică Cell Host & Microbe.

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.

O nouă cercetare definește stabilitatea virusului Pestei Porcine Africane (PPA) în furajele păstrate la trei temperaturi de depozitare

Un nou raport publicat în revista Transboundary and Emerging Diseases, intitulat "Stability of African swine fever virus in feed during environmental storage" (Stabilitatea virusului pestei porcine africane în furaje în timpul depozitării în mediul înconjurător), detaliază perioada de timp în care PPA rămâne stabil în furaje la diferite temperaturi de depozitare. Studiul a fost realizat de o echipă de cercetare condusă de Dr. Megan Niederwerder, în prezent director asociat al Centrului de informare privind sănătatea porcinelor.

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.

Dermatita atopică la câini legată de anumite părți ale genomului

Utilizând noi metode de cartografiere genetică, cercetătorii au descoperit legături între dermatita atopică (eczema) la câini și mai multe regiuni ale genomului. Unele dintre genele identificate coincid cu genele legate de probleme similare la oameni. De exemplu, regiunea genei filaggrin, care este considerată cel mai puternic factor de risc pentru eczema atopică la om, a fost acum legată și de această boală la Labradorul Retriever.

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.

Inteligența artificială în medicina veterinară, mai mult decât o provocare, o realitate

Din ce în ce mai multe articole prezintă inteligența artificială și imensele progrese ale acesteia. ChatGPT a ajuns în ultima săptămână să fie pe prima pagină a ziarelor pentru uriașa capacitate de a genera raspunsuri similare cu cele umane, la o gamă largă de interogări. Este pur si simplu enervant să vezi că AI reușește în câteva minute ceea ce, unui om normal îi reușește în jumătate de oră sau mai mult. 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.

Diaree înainte de înțărcare

Infecția cu rotavirus și coccidioza sunt cauzele majore ale diareei înainte de înțărcare. Alți agenți precum E. coli poate fi implicat pe măsură ce protecția colostrală scade sau când sunt întâlnite noi tulpini și clostridiile pot coloniza intestinele deteriorate de alți agenți.De asemenea, pot apărea gastroenterită transmisibilă (TGE) și diareea epidemică porcină (PED). Grupele de rotavirus A, BC și E au fost găsite la porci, dar grupa A este de obicei primul care infectează un purcel și este cel mai frecvent în diareea de dinainte de înțărcare. Rotavirusurile sunt relativ rezistente, supraviețuiesc 7-9 luni la 18-20˚C și sunt stabile între pH 3 și 9. Infecția apare la purceii care nu au luat colostru și când anticorpii materni din lapte scade de la 2 săptămâni încolo. Infecția este orală și virusul se repetă în celulele care căptușesc intestinul subțire mijlociu de la jejunul superior la ileonul inferior. Celulele mature absorbante sunt eliminate și rezultă atrofia vilozității. Eșecul rezultat de a absorbi nutrienții duce la diaree care conține particule de virus. Recuperarea poate fi completă în 7 zile.

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.

Un vaccin pentru PPA dezvoltat de un consorțiu UConn, USDA, Zoetis

Oamenii de știință de la Universitatea din Connecticut (UConn) și Departamentul de Agricultură al SUA (USDA) au dezvoltat un vaccin candidat „promițător” împotriva pestei porcine africane (FAA), care a fost autorizat pentru dezvoltare comercială de către Zoetis

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Abonează-te la acest feed RSS