updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Bobtail american - o pisica afectuoasa

Pisicile Bobtail american sunt destul de inalte si bine construite. Picioarele din spate sunt ceva mai lungi fata de picioarele din fata. Bobtail american are un aspect salbatic, cu ochii usor migdalati, parca vaneaza cu ochii.

american bobtail1

Caracteristica definitorie este coada scurta, care este intre o treime si o jumatate din lungimea cozii unei pisici obisnuite. Desi coada pisicii este de obicei dreapta, se poate curba sau poate sa fie usor innodata.

Personalitatea si temperamentul

Bobtail este o pisica inteligenta, activa si afectuoasa. Ii place sa stea in poala si sa fie mangaiata, este adesea comparata cu un caine in comportament si devotament. Bobtail este de asemenea mare iubitoare de copii, ii place sa joace jocuri si este tipul de pisica care va va intampina la usa, atunci cand ajungeti acasa. 

1. Istorie si trecut


Desi nu este noua in America - aparuta pentru prima data aici, in anii 1960 - rasa Bobtail american a devenit recent populara. Si, desi adevarata istorie a acestei pisici nu este cunoscuta, se crede ca rasa a luat fiinta dintr-o monta intre un mascul cu coada scurta numit Yodie si o femela siameza. Yodie a intrat in posesia lui John Sanders si Blenda Iowa in timp ce acestia se bucurau de o vacanta aproape de o rezervatie din Arizona. In 1970, primul istoric pentru aceasta pisica a fost scris de Mindy Schultz, un crescator Bobtail si prieten al lui Sanders. Dar, din cauza lipsei de resurse, aceasta rasa a facut doar un mic progres. Din pacate, cele mai multe dintre aceste linii genealogice timpurii s-au stins acum. Apoi, in 1980, crescatori au decis sa faca un Bobtail putin mai flexibil. Ei s-au rupt de la planul original si au inceput un program de reproductie nou. Acest Bobtail nou, care a aparut ca rezultat al eforturilor acestor crescatori, are toate culorile, categoriile si divizarile. Rasa a excelat in categoria sa, dar este inca in stadiul de dezvoltare.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul
Mai multe din această categorie: « American Curl Despre ingrijirea cateilor »