Cainele Affenpinscher
- Editor: Echipa Veterinarul.Ro
- Publicat în: Articole medicale specializare PET
Affenpinscher este o rasa de caini care au parul sarmos precum un caine de jucarie. Este un animal de companie foarte bun de casa, datorita inteligentei sale si cordialitatii fata de alte animale.
Cu barba mare si sprancenele lungi, cainele din aceasta rasa este vizual rafinat, dar rau ca si caine. In Franta, rasa este descrisa ca"diavolul mic mustacios" din cauza trasaturii de caine rau.
Caracteristici fizice
Expresia faciala cu barba si sprancenele lungi face ca aceasta rasa sa para ca o maimuta si de asemenea, o face sa fie comica. Blana sa sarmoasa este lung pe tot corpul si un pic mai mare pe piept, cap, gat, picioare si pe stomac. De fapt, functia acestei blani este de a oferi protectie asupra conditii lor meteorologice si a epidemiilor.
Rasa Affenpinscher este o varianta mai mica a unui caine Terrier de lucru, dar nu este atat de delicat precum pare. Este suficient de activ si agil pentru a urmari si prinde sobolani si soareci. Personalitatea si temperamentul
Affenpinscher se distinge de alti Terrieri prin calitatea sa de a fi bun cu animalele de companie si cu alti caini. Acest caine mic este cel mai bun cu familia care il creste si care se bucura de umor si de divertisment.
Este un adevarat Terrier "maimuta" din punct de vedere al caracterului si al infatisarii: el poate fi un terrier curios, indraznet, ocupat si incapatanat prin natura, dar in acelasi timp este rautacios, jucaus si iubitor comportandu-se ca o maimuta. Affenpinscher are, de asemenea, o tendinta de a se urca pe copaci.
Ingrijirea
Unele jocuri de interior pline de viata, plimbari scurte cu lesa in aer liber pot sa indeplineasca cerintele de exercitiu ale unui Affenpinscher activ si energic. Cainele nu poate trai in afara locuintei umane, insa ii place sa joace in aer liber. Blana aspra necesita pieptanare de doua sau de trei ori pe saptamana si tunsa o data la fiecare trei luni. Tunsoarea blanii se face orin taierea parului.
Sanatatea
Cainele Affenpinscher care are o durata de viata medie intre 12 pana la 14 ani, au tendinta de a suferi de boli minore, cum ar fi luxatia rotulei si ulcer cornean. Dificultatile respiratorii, persistenta canalului arterial (PDA), le putem regasi la aceasta rasa, de asemenea. Pentru a identifica unele dintre aceste probleme, medicul veterinar poate face teste cardiace si de genunchi pe caine.
Istorie si Context
Cunoscut ca "Mustaciosul diabolic" sau "diavolul mustacios mic" in Franta, Affenpinscher este printre cele mai vechi rase de caini de joaca. Numele sau ofera de fapt descrierea rasei: affen inseamna maimuta si Pinscher, adica Terrier. Originile Affenpinscher nu sunt atat de clare. In timp ce pictorii olandezi schitau de multe ori caini care seamana cu aceasta rasa, este curios faptul in secolul 15 nu exista nici o dovada adecvata pentru a sustine originea rasei.
In secolul al 17-lea, in Europa centrala, mai multi Terrieri mici au fost experti in dispararea sobolanilor. Aceste rase Terrieri au fost folosite in Germania pentru a pazi bucatariile si grajdurile de rozatoare. Existau tipuri din aceeasi rasa de caine care functionau ca si caini de femei, ei nu doar ca ucideau soareci, dar si distrau oamenii. Se spune ca mai tarziu aceasta trasa s-a dezvoltat ca Affenpinscher, care a fost apoi imbunatatita prin combinarea cu Pinscherul german, PUG-ul si Silky Pinscherul german.
Multe jucarii, inclusiv Griffonu Bruxelles, provin de la Affenpinscher. Rasa este cea mai populara rasa in Germania, de unde de multe ori s-a pretins a fi tara sa de origine. American Kennel Club i-a acordat recunoasterea in 1936, dar al doilea razboi mondial a redus popularitatea sa. Astazi, rasa este rara in Statele Unite si chiar si in Germania.
PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

Echipa Veterinarul.Ro
Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri
Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni + Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar; unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.
In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.
Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei.
www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:
- Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
- Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari
www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.
www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.
www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.
Website www.facebook.com/revistaveterinarul
Articole înrudite
- Gestionarea durerii la câine şi pisică - protocolul AAHA și AAFP
- Notiuni de baza despre radio-oncologia la animalele de companie
- Abordarea anxietății de separare în îngrijirea primară veterinară
- Sindromul de diaree hemoragică acută la câini
- Tratamentul cu anticorpi monoclonali pentru gestionarea osteoartritei la câini
Articole recente - Echipa Veterinarul.Ro
- „Săptămâna cu porți deschise” la Universitatea de Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iași
- Grupul de Lucru în Oncologie al WSAVA va lansa oficial Lista de Verificare pentru Chirurgia Cancerului
- FECAVA, FVE, UEVP și iCatCare îndeamnă publicitarii să interzică utilizarea raselor de pisici cu conformație extremă
- În Olanda începe un test de vaccinare împotriva HPAI în condiții reale
- Solicitare oficială de verificare a site-urilor de vânzare online de produse medicinale veterinare