Cainii populari in randul presedintilor SUA
- Editor: Echipa Veterinarul.Ro
- Publicat în: Articole medicale specializare PET
Airedale Terrier este cel mai mare si mai greu membru al familiei Terrier. Blana sa este densa si sarmoasa, iar culoarea ei este o combinatie intre bronz, negru, cafeniu si cenusiu. Aceasta rasa a fost una dintre primele rase utilizate in munca de politie si a fost, de asemenea, populara in randul presedintilor SUA (de exemplu, Theodore Roosevelt, Calvin Coolidge si Warren Harding).
1. Caracteristici fizice
Picioarele lor lungi au oase puternice, rotunde, care combina in mod eficient puterea si agilitatea. Acest lucru permite rasei sa vaneze animale considerate dificile. Blana sarmoasa, tare si groasa se aseaza perfect in linie dreapta de trupul cainelui, in timp ce cateva fire de par raman incretite.
2. Personalitatea si temperamentul
Acest tovaras de protectie si plin de viata este unul dintre cei mai versatili Terrieri. Airedalul jucaus, aventuros, si indraznet este inteligent, dar si incapatanat uneori. Desi unii caini sunt dominantori, cei mai multi dintre ei sunt receptivi la dorintele proprietarului si sunt de incredere.
Aceasta rasa trebuie sa faca exercitii fizice si mentale zilnic, fiind un caine de casa cu un comportament bun. Ii place sa fie un lider si dezaproba sa fie provocat de alti caini. Cu toate acestea, se pot intelege bine cu acestia.
3. Grija
Fiind o rasa activa, Airedale Terrier necesita exercitiu viguros zi de zi. Plimbarile lungi, jocurile de vanatoare energice si zburdalnice in zone sigure, pot indeplini cerintele cainelui. Blana sarmoasa trebuie sa fie pieptanata de trei ori pe saptamana, in plus ea trebuie tunsa o data sau de doua ori pe luna. Taierea parului de blana este util in stratificarea culorii si texturii blanii. Urechile de pui trebuie sa fie "lipite", astfel incat acestea vor fi in forma corespunzatoare atunci cand devin adulti. Airedale poate trai confortabil afara in climatele reci, dar ar trebui sa li se permita sa doarma in interior.
4. Sanatatea
Airedale Terrier-ul are o durata medie de viata de la 10 la 13 ani, uneori sufera de boala de colon. Alte probleme grave de sanatate la care aceasta rasa este predispusa sunt displazia de sold, torsiunea gastrica si hipotiroidismul. Pentru a identifica unele dintre aceste probleme, un medic veterinar poate efectua teste de tiroida si examene de sold pe caine.
5. Istorie si Context
Airedale-ul sau "Regele Terrier" este cel mai inalt dintre terrieri. Crezut ca provine de la Terrier-ul negru sau de la Terrier-ul englez, Airedale-ul de dimensiuni mijlocii a fost creat de catre vanatorii din Yorkshire pentru a vana lucruri mici, cum ar fi vulpea si sobolanul de apa. Cainii au fost, de asemenea, buni la recuperarea si la gasirea pasarilor.
La mijlocul secolului al 19-lea, unii terrieri de langa Raul South Yorkshire s-au incrucisat cu Otterhounds pentru a spori abilitatile de vanatoare in jurul apei. Acest lucru a avut ca rezultat rasa cunoscuta sub numele de Waterside Terrier sau Bingley, care a fost un expert in vanatoare de vidre.
Dupa ce a devenit un caine de spectacol, a fost incrucisat cu Bull si Terrier-ul irlandez pentru a elimina trasaturile de Otterhound, care nu era foarte popular.
Cainele a reusit sa devina un animal de companie de familie si un caine de politie pentru modul inteligent si aspectul sau. Perioada de dupa al doilea razboi mondial a inscris o scadere in popularitatea cainelui, dar in ziua de azi multi crescatori de caini sunt mandri de Airedale Terrier.
Blana sa este densa si sarmoasa, iar culoarea combina atat bronz si negru, cat si cafeniu si cenusiu. Aceasta rasa a fost una dintre primele utilizate in munca de politie si a fost, de asemenea, populara in randul presedintilor SUA (de exemplu, Theodore Roosevelt, Calvin Coolidge, si Warren Harding).
5.1.1. PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT.
Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt numai cu titlu orientativ. Aspectele clinice pot avea semne variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Daca aveti orice problema particulara, va rugam sa completati un formular de suport si asistenta in programul SENSA iar un medic veterinar specialist va va raspunde.
Aceste informatii fac parte din programul de informare a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii sai

Echipa Veterinarul.Ro
Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri
Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni + Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar; unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.
In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.
Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei.
www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:
- Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
- Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari
www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.
www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.
www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.
Website www.facebook.com/revistaveterinarul
Articole recente - Echipa Veterinarul.Ro
- Studiu retrospectiv privind efuziunea parapneumonică la 130 de câini cu diagnostic clinic de pneumonie
- Virbac a anunțat lansarea unui supliment de îngrijire a articulațiilor pentru câini
- Factori de risc pentru uroliții din tractul urinar superior și obstrucția ureterală la pisicile aflate în îngrijire veterinară referral în Regatul Unit
- Abordarea inegalităților globale în ceea ce privește accesul la medicamentele esențiale - WSAVA, WVA încep prin a elabora liste de produse farmaceutice de bază pentru animale
- Gulerul pentru sănătatea pielii pentru animalele de companie va fi lansat în Europa