updated 11:51 AM UTC, Sep 28, 2023 Europe/Bucharest

Calitati de care ai nevoie ca sa dezvolti o afacere

Spiritul antreprenorial nu este suficient. Poti sa iti doresti foarte mult sa vorbesti japoneza, insa fara multa disciplina, cursuri si multa rabdare, ai toate sansele sa prinzi din zbor orice alta limba straina, mai putin japoneza.


Iata cateva reguli pe care le putem aplica pentru a ne autodisciplina si pentru a ne atinge obiectivele mult mai usor in cadrul afacerii pe care o dezvoltam:

1. Stabilirea prioritatilor si managementul timpului. Daca succesul tine de a actiona eficient, atunci o actiune eficienta tine de capacitatea de a-ti concentra atentia acolo unde e cel mai mult nevoie. Abilitatea de a separa lucrurile importante de cele secundare este o indemanare necesara in orice aspect al vietii.

2. Fii organizat si mentine curatenia. Oamenii de succes sunt foarte organizati si stiu cum sa isi eficientizeze operatiunile astfel incat sa gaseasca imediat informatiile sau ajutorul de care au nevoie. Chiar si faptul ca ne ia foarte mult sa cautam un numar de telefon sau o adresa de e-mail poate sa ne faca sa ne pierdem concentrarea.

3. Gandirea critica si analiza temeinica sunt alte doua puncte pe care trebuie sa le avem in vedere. Suntem expusi zi de zi la tone de informatii noi si este important sa selectam acele canale cu informatiile care ne intereseaza si care ne pot fi de folos.

4. Ia decizii logice si informate. A lua decizii in cadrul unei afaceri inseamna stiinta de a merge intr-o directie in baza unor informatii puse la dispozitie. Cand reusim sa raspundem prompt si eficient cu ceea ce avem deja, evitam riscul de a declansa o criza prelungita care sa afecteze afacerea.

5. Notiunile de baza de contabilitate si gestionarea unui buget sunt iarasi aspecte pe care le avem in vedere intr-o societate in care schimbul de bani permanent este una dintre rotitele principale. A sti sa-ti gestionezi banii eficient, a urmari traseul acestora si a-ti inregistra cheltuielile, a investi si a economisi, toate tin de o regula obligatorie a dezvoltarii si a supravietuirii unei afaceri.
Autor: Mihaela Pascu
Sursa: www.marketingportal.ro

Ultima modificareMiercuri, 15 August 2012 20:40
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul