Cand website-ul va goneste vizitatorii
- Editor: Echipa Veterinarul.Ro
Lumea virtuala, ca si cea reala, are regulile ei. Asa cum un magazin trebuie sa fie o reprezentare a brandului, interfata companiei, la fel si pagina web trebuie sa tina cont de o anumita estetica, sa se orienteze dupa anumite principii si trenduri pentru a se ridica la inaltimea companiei pe care o serveste.
Succesul unei afaceri nu vine oricum si nici din senin. Succesul se construieste. Caramida cu caramida. Iar una dintre acestea este website-ul. Doar ca a-l avea nu e totuna cu a detine cheia reusitei. Ba dimpotriva, daca acesta exista doar de dragul de a exista, va face mai mult rau decat bine.
Iata patru situatii care va gonesc atat vizitatorii, cat si potentialii clienti:
1. Aspectul nepotrivit si obositor. Un site trebuie sa fie exact ca un magazin: ordonat, aerisit, lipsit de stridente. Chiar daca va plac culorile, nu abuzati de ele. Inchiputi-va ce inseamna un text turcoaz pe un fundal violet: un adevarat cosmar pentru citit!
De asemenea, site-ul nu trebuie sa para nici ieftin, dar nici luxuriant, afara de cazul in care chiar vinde sau promoveaza produse de lux. Oricum ar fi, excesele nu ajuta, ci incurca si obosesc. Asa incat, mizati pe simplitatea culorilor si prezentarii si, mai ales, faceti-l parte integranta a brandului. Creati un website placut vederii.
Simplu si aerisit trebuie sa fie si textul in sine. Paragrafele lungi sunt o provocare pentru cititori, iar acestia nu au nici timp, nici disponibilitate sa se piarda printre randuri.
Tineti cont de faptul ca prima impresie conteaza. Daca la prima vedere, pagina web pare un haos informational si colorisitic, nimeni nu va zabovi o secunda in plus.
2. Informatiile greu de gasit. Cand va acceseaza site-ul, vizitatorii stiu de la bun inceput ce anume cauta, iar misiunea voastra este sa faceti totul usor de gasit. Din nou apelati la simplitate si logica. Mai ales, la prezentarea logica a continutului.
Apoi, evitati sa utilizati trimiteri catre anumite link-uri in formula ╬ôçclick aici╬ôç. Asta nu le spune nimic vizitatorilor. Optati mai degraba pentru o mica descriere a destinatiei link-ului, ceva de genul ╬ôçAflati mai multe despre beneficiile produsului X╬ôç. Aceasta scurta descriere le va permite vizitatorilor sa stie de la bun inceput catre ce anume ii directionati.
3. Continutul audio si video nu dispune de alternative. Performantele site-urilor sunt ingreunate de astfel de continut. Desigur, acesta aduce un plus consistent de valoare paginii web, dar asta doar daca este folosit cum trebuie.
Includeti o scurta descriere a continutului video sau audio pe care il postati, pentru a scuti vizitatorii de frustrarile generate de incarcarea si urmarirea unui clip care in cele din urma se dovedeste a fi irelevant pentru ei.
Inca si mai bine este sa postati alaturi de fisierele audio si video varianta in forma text. Asa vizitatorii vor putea alege daca sa urmareasca fisierele incarcate sau doar sa citeasca textul pus la dispozitie.
4. Lipsa senzatiei de control. Vizitatorii care au senzatia ca detin controlul se vor simti confortabil si vor ramane pe site suficient timp pentru a fi atrasi intr-un fel sau altul de ceea ce ofera acesta.
Cand fac o greseala, nu ii trimiteti inapoi catre pagina principala pentru a lua totul de la capat. Anuntati-i printr-un mesaj de eroare specific, explicandu-le ce anume nu au facut bine si cum pot corecta acel lucru.
De asemenea, oferiti-le posibilitatea de a confirma, de a se intoarce la o informatie sau alta si de a anula o cerere, optiune, in orice moment. Si, intotdeauna, evidentiati calea catre pagina principala.
Sursa: www.marketingportal.ro

Echipa Veterinarul.Ro
Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri
Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni + Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar; unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.
In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.
Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei.
www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:
- Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
- Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari
www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.
www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.
www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.
Website www.facebook.com/revistaveterinarul
Articole recente - Echipa Veterinarul.Ro
- FECAVA, FVE, UEVP și iCatCare îndeamnă publicitarii să interzică utilizarea raselor de pisici cu conformație extremă
- În Olanda începe un test de vaccinare împotriva HPAI în condiții reale
- Solicitare oficială de verificare a site-urilor de vânzare online de produse medicinale veterinare
- Revista Veterinarul Stiinta si Practica nr. 47
- Simpozionul Aniversar ARDIV octombrie 2023