updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Cat de mare este marea lume online

V-ati intrebat vreodata cat de vast o fi universul online, cel in care ne scufundam in fiecare zi cu ajutorul laptop-urilor sau a telefonelor inteligente, cel pe care il utilizam pentru a cauta, a socializa ori a promova branduri si produse? Pare o intrebare la indemana, doar ca nu prea este. De fapt, nimeni nu stie cu exactitate cate website-uri contine pana la urma internetul.

Kevin Kelly, fondatorul revistei Wired, crede ca sunt cel putin un trilion de pagini web, adica o mie de miliarde. Asta inseamna ca mintea artificiala a internetului are mai multi ╬ôçneuroni╬ôç decat creierul uman, care dispune de 100 de miliarde.

"Fiecare neuron uman realizeaza mii de sinapse cu alti neuroni, in vreme ce fiecare pagina web este conectata la alte 60. Aceasta se adauga la cele un trilion de `sinapse` realizate intre paginile statice de pe web. Creierul uman poate realiza de 100 de ori mai multe legaturi, dar el nu isi dubleaza aceasta capacitate o data la cativa ani, pe cand internetul face acest lucru", explica Kevin Kelly, citat de CNN.

In incercarea de a obtine un raspuns cat mai pertinent privind dimensiunea internetului, un grup de cercetatori, reuniti sub numele de Fundatia World Wide Web, si-a propus sa intocmeasca un Index al acestuia.

Indexul Web va fi primul document din lume care va contine date foarte detalitate privind internetul si impactul sau asupra oamenilor si natiunilor. Documentul va face referire la multe dintre tarile Globului, fie ele dezvoltate sau in curs de dezvoltare, facand posibila realizarea de comparatii in ceea ce priveste trendurile sau performanta intr-o perioada anume.
Pentru intocmirea sa, Fundatia WWW va conduce o serie de cercetari privind utilizatorii de internet, va intervieva persoane relevante din domeniu si va colecta date de la furnizorii de internet, guvernele nationale si motoare de cautate, precum Google.

In paralel cu obiectivul principal de a afla cat de mare este lumea online, grupul de cercetatori si-a propus sa afle ce rol a avut internetul in declansarea unor revolutii precum cele din Orientul Mijlociu, din primavara acestui an, dar si ce fel de site-uri viziteaza oamenii din intreaga lume sau in ce masura difera aceste trenduri de la o tara la alta si de la o regiune la alta.

Indexul va fi prezentat anual sub forma unui raport, iar primul din aceasta serie va fi disponibil de anul viitor.

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul