updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Ce mananca broastele testoase?

Marea majoritate a broastelor testoase care sunt tinute in captivitate sunt ierbivore. In timp ce in salbaticie ele pot manca unele proteine de origine animala, acest lucru insa nu reprezinta baza dietei lor, asadar carnea ar trebui sa fie evitata in captivitate.


Broastele testoase tinere mananca in fiecare zi, spre deosebire de broastele testoase in varsta care pot fi hranite fie zilnic, fie la fiecare doua zile, in functie de pofta de mancare pe care o au. In perioada de iarna, insa, hrana ar trebui sa fie redusa la doua sau chiar la trei zile.

Cu ce plante imi pot hrani broasca testoasa?

Cele mai multe plante cu care ar trebui sa hranim testoasele, in proportie de 80-90%, sunt cele fibroase si cele cu frunze de culoare verde inchis, si doar 10-20% ar trebui sa fie fructe si alte legume. In mod ideal, in zilele calde broastele testoase ar trebui sa fie scoase sa se hraneasca singure pe un gazon netratat cu produse chimice. Acest lucru le creeaza un mediu excelent testoaselor sa se bucure de flori si, in acelasi timp, sa se si hraneasca.
Printre alimentele cu frunze verzi pe care testoasele le mananca amintim iarba, papadia, varza, spanacul, verdeturile de primavara. Dar atentie: alimentatia zilnica nu ar trebui sa se limiteze la un singur tip de legume, ci din contra, cele amintite mai sus sa fie combinate cate doua sau trei pe zi. Pentru broastele testoase mici, aceste legume pot fi tocate si amestecate. Nu este recomandata salata verde in alimentatia testoasei, deoarece nu contine calciu.

Castravetii, rosiile si fructele precum capsunile, merele sau perele pot fi administrate in cantitati mici. Este bine de evitat fructele care fermenteaza, iar aici ne referim in special la fructele citrice.

De asemenea, legumele precum mazarea si porumbul dulce ar trebui administrate in cantitati mici. Cu toate ca ele sunt bogate in proteine, pot provoca deformari daca sunt consumate in exces. Trifoiul, de asemenea, este bogat in proteine si poate cauza probleme similare.

Alimentele pentru caini si pisici sunt absolut inacceptabile!

Cel mai bun lucru este ca broasca testoasa sa aiba o crestere lenta. Cresterea prea rapida va duce la deformarile ale testei.

Pot folosi vitamine in alimentatia broastei testoase?

Este greu sa oferi unei broaste testoase care este tinuta in captivitate o dieta bogata si, in acelasi timp, diversificata. Din acest motiv, broaste testoase tinere au nevoie de un supliment mixt compus din vitamina D, calciu si vitamina A, in fiecare zi. De asemenea, ele au nevoie de acces la multa lumina cu raze ultra-violete.
In ceea ce priveste broastele testoase mai in varsta, acestora nu li se administreaza suplimente de vitamine, exceptie facand cazurile in care sunt supuse unei anumite diete de catre medicul veterinar.

Ce putem spune despre apa?

In cele mai multe cazuri este inutil sa punem la dispozitia testoaselor boluri de apa. Acestea foarte rar se intampla sa bea apa din vase. Broastele testoase vor face baie si vor bea din ele, dar in acelasi timp, se vor urina in aceste boluri cu apa.

Prin urmare, este recomandat ca o data sau de doua ori pe saptamana sa faceti baie broastelor testoase, mai ales in perioada de dinainte si de dupa hibernare.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul
Mai multe din această categorie: « Basset Hound Staza foliculara la testoase »