updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Ce prefera pisicile pufoase: sardine sau dulciuri?

American Chemical Society (ACS), cea mai mare societate stiintifica in domeniu, a lansat un nou videoclip care explica de ce pisicile, spre deosebire de oameni si alte mamifere, sunt indiferențe fata de aromele dulci.

 

Videoclipul a fost filmat la Monell Chemical Senses Center, un institut dedicat cercetarii gustului si mirosului. Inainte de a deveni director Monell, dr. Gary Beauchamp Ph.D., a studiat genele receptorilor gustului dulce de pisici la sfarsitul anilor 1970. La Gradina Zoologica din Philadelphia, a dat leiilor, tigrilor, gheparziilor si la pisicile de casa doua tipuri diferite de apa: apa cu zahar si apa normala.

Toate aceste "pisici" nu au aratat vreo preferinta pentru apa cu zahar, sugerand o diferenta fiziologica fata de alte mamifere, cum ar fi oameni, maimute si caini. Video-ul explica modul in care oamenii de stiinta de la Monell Chemical Senses Center au descoperit mai tarziu, cauza din spatele fenomenului prin care pisiciile nu recunosc dulcele. In loc de o gena functionala a receptorilor gustului dulce, au descoperit ca pisicile au o pseudogena, sau o gena rupta, care le pune in imposibilitatea de a detecta acest gust.

Sursa:BytesizeScience.com.

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul