Clarificari legate de prescriptiile medical-veterinare

 
Viorel Andronie, presedintele CMVRo a publicat pe grupul de Dezbateri a medicilor veterinari cateva clarificari legate de prescriptiile medical-veterinare. Informatiile le gasiti accesand urmatoarele link-uri:
Pentru informatii privind produsele autorizate care pot fi utilizate / prescrise puteti accesa:
 1. Nomenclatorul produselor de uz veterinar postat pe site-ul institutului cu toate produsele medicinale veterinare autorizate pentru comercializare pe teritoriul Romaniei.
 2. Lista produselor medicinale veterinare autorizate de catre Comisia Europeana prin procedura centralizata accesibila aici sau aici.
Singurele prescriptii oficiale si acceptate sunt cele cu seria C tiparite de catre CMV.

„Va invitam sa respectati Statutul medicului veterinar art. 22 pct. 15 si sa aplicati parafa doar pe prescriptiile medical-veterinare oficiale", a aratat Viorel Andronie. 
Ultima modificareMarți, 29 Martie 2022 08:45

Articole înrudite

 • Workshop stomatologie veterinara: Optiuni terapeutice si profilaxie in boala parodontala

  Societatea Romana de Chirugie Orofaciala si Stomatologie Veterinara organizeaza pe 29-30 aprilie un workshop dedicat medicilor veterinari romani, In Bucuresti, la sediul Zet Diagnostic. Eveniment creditat cu 30 puncte/zi. 

 • Virusurile hepatitei ecvine si hepatita C

  Pana in prezent, nu exista niciun vaccin impotriva hepatitei C. Pentru a imbunatati cautarea acestuia, cercetatorii cauta un asa-numit model surogat: un animal care poate suferi si el de hepatita virala si a carui evolutie a infectiei permite sa se traga concluzii cu privire la comportamentul virusului hepatitei C la om. Ei au gasit ceea ce cautau la cal.

 • Cum pot medicii veterinari ucraineni sa profeseze in UE
  Colegii medici veterinari din Ucraina care obtin statutul de refugiat pot profesa in orice tara membra UE sau SEE, fara a fi nevoie de derogari de la CMVRO (care nu are niciun drept legal pentru asa ceva).
 • Noul model de prescriptie medical-veterinara valabil din 28 ianuarie

  Noul model de prescriptie medical-veterinara care va fi utilizat incepand cu 28 ianuarie pentru prescrierea oricarui produs medicinal veterinar care se elibereaza pe baza de prescriptie si pentru produse medicinale de uz uman pentru situatia in care nu exista un produs veterinar autorizat cu substanta activa necesara poate fi vizualizat mai jos.

 • Chestionar online privind antibiorezistenta

  In cadrul proiectului european ENOVAT (European Network for Optimization of Veterinary Antimicrobial Treatment) suntem solicitati sa completam (cati mai multi si mai ales practicienii din Romania) formularul privind antibiorezistenta accesand link-ul de mai jos.