updated 11:27 AM UTC, Sep 26, 2023 Europe/Bucharest

Cum să susținem medicii angajați în cabinetul nostru

În lumea medicinei veterinare, managerii și medicii veterinari împărtășesc același obiectiv: pacienți sănătoși, clienți și membri ai echipei mulțumiți și o afacere prosperă. Cu toate acestea, diferențele de perspectivă pot crea uneori neînțelegeri între aceste două părți. Este esențial să înțelegem și să abordăm cauzele stresului și a nivelului scăzut de bunăstare printre medicii veterinari. Iată câteva strategii pentru a susține medicii angajați:

1. Plătește corect

Mulți tineri absolvenți termină facultatea de medicină veterinară cu datorii semnificative, având în vedere salariile notoriu mici din acest domeniu. Este esențial să oferim salarii competitive și să ne asigurăm că medicii noștri sunt recompensați adecvat pentru munca și expertiza lor. În plus, oferirea accesului la servicii  diversificate poate ajuta membrii echipei să prospere financiar. Este cunoscut faptul că medicii veterinari, mai ales cei la început de drum nu au așteptări mari referitoare la venituri dar au așteptări importante referitor la a învâța, a căștiga experiență, a-și păstra sănătatea, a avea o condiție fizică și intelectuală bună.

2. Respectă timpul liber

Este crucial să respectăm echilibrul dintre viața profesională și cea personală a medicilor. Acest lucru înseamnă să evităm programările în afara orelor de lucru și să ne asigurăm că medicii au pauze adecvate. De asemenea, este esențial să stabilim limite clare pentru a evita perturbarea timpului personal al medicilor cu probleme neurgente.

Din cei 3.539 de participanți la un studiu Studiul Merck Animal Health Veterinary referitor la condițiile de lucru ca angajați tineri, 45% au indicat că au lucrat mai multe ore decât au dorit, iar 39% au raportat că au lucrat peste 45 de ore pe săptămână. O treime dintre medicii veterinari au precizat că lucrează întotdeauna sau adesea seara.

Încercați să eliminați următoarele probleme dacă ele sunt prezente în practica dvs, situații generatoare a celui mai acut stres:

  • Decideți dacă efectuarea apelurilor de urgență în afara orelor de program este cu adevărat esențială pentru baza dvs. de pacienți comparativ cu trimiterea clienților la cel mai apropiată clinică de urgență.
  • Stabiliți limite astfel încât angajații să nu întrerupă timpul personal al colegilor de echipă cu chestiuni care nu sunt urgente.
  • Nu confundați o etică bună a muncii cu obiceiul nesănătos de a lucra până după pauza de masă sau de a rămâne cu mult peste sfârșitul zilei pentru a avea grijă de pacienți, a completa înregistrări, etc.
  • Colaborați cu toții pentru a îmbunătăți eficiența, fluxul și delegarea, având drept scop principal ca toți membrii echipei să fie acasă cu familia la scurt timp după închidere.

3. Promovează un stil de viață sănătos

Medicii care își dedică timp pentru socializare, exerciții fizice, hobby-uri, lectură, vacanțe și relații personale au un nivel mai ridicat de bunăstare. Este responsabilitatea noastră să încurajăm și să sprijinim aceste alegeri sănătoase, oferind flexibilitate și resurse necesare.

Când observați un angajat care practică un stil de viață sănătos, lăudați-l și încurajați-l mai mult.

Acordați suficient timp și spațiu pentru ca cineva să mănânce o masă sănătoasă, să se odihnească și să se reîncarce în timpul pauzelor de prânz. Când se solicită timp liber pentru a participa la activitățile copiilor, la un curs de fitness sau pentru a fi cu prietenii, faceți tot posibilul pentru a face acest lucru.

4. Acceptă diferențele de personalitate

Medicii veterinari sunt adesea diferiți de manageri în ceea ce privește personalitatea și modul de abordare a problemelor. În loc să încercăm să schimbăm aceste diferențe, ar trebui să le valorizăm și să învățăm să lucrăm împreună pentru a atinge obiectivele comune.

Medicilor veterinari le pasă profund la pacienții și clienții lor și au probleme în a-și opri grijile cu privire la cazurile dificile. Studiul amintit a constatat că de ceea medicii veterinari au tendința de a fi nevrotici introvertiți, ceea ce înseamnă că sunt mai puțin încrezători în ei înșiși, sunt mai receptivi la factorii de stres și necesită timp singuri pentru a se reîncărca. Cei cu mai multă experiență și care ajung în poziții de conducere sunt de obicei extrovertiți. Deci problemele de comunicare sunt garantate. 

Diferențele de personalitate ale medicilor și managerilor (medicilor administratori) evidențiază rolul managerului în contrabalansarea și protejarea unei echipe de medici veterinari care desfășoară activitatea de sănătate animală. Este indicat să ne transformăm din administratori/manageri în lideri înțelegători.

Susținerea medicilor veterinari este esențială pentru succesul oricărui cabinet veterinar. Prin oferirea unor salarii competitive, respectarea echilibrului dintre viața profesională și cea personală, promovarea unui stil de viață sănătos și valorizarea diferențelor de personalitate, putem crea un mediu de lucru în care medicii se simt valorizați, sprijiniți și motivați să ofere cea mai bună îngrijire posibilă pacienților lor. Împreună, putem ridica standardul de bunăstare în profesia veterinară și asigura un viitor strălucit atât pentru medici, cât și pentru pacienții lor.

Ultima modificareMarți, 19 Septembrie 2023 11:03
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Vieru Iulian

Medic Veterinar Primar

Fondator Revista Veterinarul

Website www.veterinarul.ro

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect. Comentariile se moderează. Nu dăm explicații referitor la ștergerea comentariilor. Vă mulțumim.