„Suntem o revistă independentă, non-profit,
liberi să informăm și să inovăm fără compromisuri,
pasionați de medicii veterinari români și minunata lor profesie”
Autentificare
updated 6:31 PM UTC, Dec 13, 2018

Obezitatea la animale

Caii obezi sunt mai expusi inflamatiilor podale

Marea Britanie- medicii veterinari sunt constienti deja ca animalele obeze infrunta mai multe provocari de sanatate, insa un nou studiu a cimentat teoria conform careia caii obezi sunt mai expusi mortii cauzate de inflamatiile podale.

Marea Britanie- medicii veterinari sunt constienti deja ca animalele obeze infrunta mai multe provocari de sanatate, insa un nou studiu a cimentat teoria conform careia caii obezi sunt mai expusi mortii cauzate de inflamatiile podale.

Asociatia Britanica Veterinara, Fundatia pentru Bunastarea Animalelor si Fundatia pentru Sanatatea Animalelor Merial au sponsorizat un studiu pentru a examina inflamatia podala mai indeaproape si pentru a vedea ce factori afecteaza recuperarea din aceasta conditie. Asociatia Veterinara Ecvina Britanica s-a documentat vreme de 4 ani cu privire la cazurile de inflamatie podala la cai si a observat ca cei obezi cu aceasta suferinta au sindromuri mai severe ale bolii.
 
"Atunci cand vorbim de inflamatii podale, animalele supraponderale sunt mai expuse decesului decat cele mai slabe", spune dr. Celia Marr, medic veterinar chirurg si cercetator principal. Aceasta adauga ca cele mai bune rezultate in studiu le-au avut caii care au fost tratati cu acepromazina, care a imbunatatit rezerva de sange in picior si a relaxat animalul.
Ultima modificareSâmbătă, 04 August 2018 18:50
Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 768 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 380 de articole scrise de cei peste 120 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 10 000 de articole, index veterinar cu peste 2400 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert; unica televiziune veterinara - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat Revistei Veterinarul Stiinta si Practica

www.business.veterinarul.ro - website dedicat Revistei Veterinarul Business

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet

www.practic.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

1 comentariu

  • florin
    florin Sâmbătă, 06 August 2011 23:13 Link la comentariu

    vaca sau juninca ce are declansarea se verifica daca produsul este angajat normal ,se lasa femela sa exercite muncile fara asistenta,pe cat posibil,dupa 2h se intervine daca a fatat se administreaza barbotaj, daca nu poate expulza vitelul din anumite motive constatare se recurge la solutia cecse impune cazului respectiv,pg2a, interventie distocica,,atentie barbotajul corect administrat la vacile dupa fatare reduc cu mult retentia placentara

Login pentru a posta comentarii