Autentificare
updated 2:57 PM UTC, Jun 14, 2019
Echipa Veterinarul.Ro

Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website URL: http://www.facebook.com/revistaveterinarul

Proiect de Hotarare a CMVRO privind conditiile minime de dotare si functionare a unitatilor medicale veterinare în care se desfasoara activitati de asistenta medicala veterinara

Proiect de Hotarare a CMVRO privind conditiile minime de dotare si functionare a unitatilor medicale veterinare în care se desfasoara activitati de asistenta medicala veterinara. CMVRo asteapta parerile dvoastra pe adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. pana pe 25 iunie 2019. 

REGULAMENTUL DE PUNERE IN APLICARE (UE) 2018/1882 AL COMISIEI EUROPENE

Comisia Europeana a stabilit lista si categoriile de boli pentru care trebuie sa existe masuri pentru a evita raspandirea lor pe teritoriul UE. Cititi mai jos REGULAMENTUL DE PUNERE IN APLICARE (UE) 2018/1882 AL COMISIEI din 3 decembrie 2018 privind aplicarea anumitor norme de prevenire si control al bolilor in cazul categoriilor de boli listate si de stabilire a unei liste a speciilor si a grupurilor de specii care prezinta un risc considerabil de raspandire a bolilor listate respective

Revista Veterinarul Stiinta si Practica nr. 36

veterinarul 36 3 Page 01

Sumar
Anul V Nr. 36

special animale exotice
Diagnosticul imagistic si conduita terapeuticain patologia stomatologica la rozatoare si lagomorfe- pagina 6
lavajul nazo-lacrtimal la iepuri - pagina 17
Pacientul exotic Porcusoarul de Guineea- pagina 21
cabaline
Procedura examinarii membrelor la cai - pagina 24
animale de companie
Diagnosticul prin rezonanta magnetica la animalele de companie - pagina 29
succesul...
Succesul ... sta in cuvantul echipa - interviu dr. famila Cristi si Elisa Badulescu - Cabinet veterinar Blue Point Vet

Revistele Veterinarul Știință și Practică | Publicații tipărite

Studiu privind sanatatea purceilor - o mai buna intelegere a raspunsului imun la parazitii intestinali 

Parazitologii de la Universitatea de Medicina Veterinara din Viena sunt mai aproape de intelegerea procesului din spatele coccidiozei neonatale porcine. Boala afecteaza purcei in primele zile de viata si poate provoca diaree severa. Parazitul Cystoisospora suis afecteaza mucoasa intestinale de asa natura incat ameninta cresterea si supravietuirea porcilor. Cercetatorii au analizat acum raspunsul imun la infectie. Rezultatele au fost publicate in Jurnalul de Imunologie Parazitologica. 

Bronhoscopie terapeutica efectuata pe un delfin

Sumar: Printr-o colaborare intre medici veterinari si medici umani, un delfin de 29 de ani a suferit o bronhoscopie terapeutica pentru tratatea ingustarii cailor respiratorii sau stenoza, care interfera cu respiratia ei. Delfinul, un animal de terapie pentru copii cu probleme fizice si mentale la Island Dolphin Care din Key Largo, Florida, o duce bine la un an de la procedura. 

Bune practici pentru prevenirea si controlul infectiilor - Siguranta personalului din cabinet/clinica veterinara- Muscaturi si zgarieturi/Taieturi

Muscaturile si zgarieturile sunt un risc inerent in medicina veterinara si o cauza comuna a accidentelor si bolilor de munca. Intr-un sondaj realizat in SUA, aprope doua treimi din medicii intervievati au recunoscut ca au suferit, la un moment dat din cauza unei rani provocate de un animal. Muscaturile si zgarieturile au reprezentat peste o treime din aceste rani pe care le-au invocat medicii veterinari americani. Pana la 60% din ranile provocate de caini si 60% din ranile provocate de pisici au necesitat ingrijire medicala. Un procent situat intre 3 si 18 la suta din ranile provocate de caini si unul situat in 20 si 50 din ranile provocate de pisici s-au infectat. Majoritatea infectiilor de la ranile provocate de muscaturile cainilor si pisicilor sunt cauzate de un amestec de bacterii aerobe si anaerobe. 

Abonează-te la acest feed RSS