updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Noutăți Franța: DogStem, un tratament cu celule stem pentru uz intraarticular la câini

Dômes Pharma (TVM) a anunțat că va comercializa DogStem, o suspensie injectabilă de celule stem pentru utilizare intraarticulară, pentru a reduce durerea și șchiopătarea asociate cu osteoartrita canină. „S-a dovedit clinic că reduce durerea, șchiopătarea și îmbunătățește mobilitatea și calitatea vieții la câinii cu osteoartrită timp de până la 12 luni după administrare", au declarat reprezentanții companiei într-un comunicat de presă.

DogStem este o soluție gata de utilizare, cu celule stem xenogene colectate în mod non-invaziv și standardizat din cordoanele ombilicale ale cailor după fătare, la crescătoriile partenere. „Imunogenitatea foarte scăzută a celulelor stem mezenchimale din cordonul ombilical ecvin face ca utilizarea lor la câini să fie deosebit de potrivită. Cordonul ombilical este considerat o sursă excelentă pentru obținerea de celule stem în cantități mari, colectate în mod etic și cu imunogenitate extrem de scăzută", arată reprezentanții laboratorului.

Acest tratament poate fi luat în considerare pentru câinii tineri cu cauze ereditare de osteoartrită, cum ar fi displazia de cot.

Siguranța medicamentului de uz veterinar a fost studiată doar la câinii care au cel puțin un an și cântăresc peste 15 kg. O doză tratează o singură articulație. Termenul său de valabilitate este limitat la 21 de zile de la data fabricării.

sursa: lepointveterinaire.fr

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect. Comentariile se moderează. Nu dăm explicații referitor la ștergerea comentariilor. Vă mulțumim.