Percheziții în mai multe județe privind o rețea ilegală de tăiere de cai: Mai mulți medici veterinari implicați, carnea era expediată în Italia
- Editor: Echipa Veterinarul.Ro
- Publicat în: Știri
- 0 comentarii
Polițiștii de la Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu alte structuri de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și alte județe, au efectuat 32 de percheziții domiciliare pe 14 martie. Acestea au avut loc în județele Brașov, Sibiu, Covasna, Dâmbovița, Prahova, Argeș, Ialomița și municipiul București, vizând sediile unor instituții, societăți comerciale și domiciliile unor funcționari publici, administratori și angajați.
Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei anchete ce vizează infracțiuni precum constituirea unui grup infracțional organizat, luare și dare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, deturnarea licitațiilor publice, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, fals material în înscrisuri oficiale și infracțiuni de spălarea banilor.
Ancheta a relevat că, de la noiembrie anul trecut, persoanele implicate ar fi constituit un grup infracțional organizat care ar fi comis infracțiunile menționate, fiind sprijinit și de medici veterinari angajați ai unei instituții și medici veterinari de liberă practică.
Unul dintre suspecți, administrator al unei societăți comerciale, ar fi achiziționat cai fără documentele legale și i-ar fi transportat în mod ilegal către un abator din județul Brașov, unde animalele erau ucise, fără drept. Alți membri ai grupului ar fi falsificat pașapoartele cailor pentru a părea că aceștia aparțin societății comerciale.
Unul dintre suspecți, administrator al unei societăți comerciale, ar fi achiziționat cai fără documentele legale și i-ar fi transportat în mod ilegal către un abator din județul Brașov, unde animalele erau ucise, fără drept. Alți membri ai grupului ar fi falsificat pașapoartele cailor pentru a părea că aceștia aparțin societății comerciale.
Medicul veterinar implicat în rețea ar fi contribuit la falsificarea documentelor, iar ulterior, ar fi certificat în fals sănătatea animalelor, declarându-le "bune pentru consumul uman". Carnea rezultată din uciderea ilegală a cailor era trimisă în Italia, la solicitarea și coordonarea unui cetățean italian.
În urma perchezițiilor, au fost confiscate înscrisuri, sisteme informatice, sume importante de bani și produse alcoolice accizabile. Au fost emise 11 mandate de aducere pentru suspecți, iar alte persoane au fost citate pentru audieri. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii stări de fapt și a măsurilor corespunzătoare.
Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române a oferit suport de specialitate în această operațiune. La percheziții au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” Brașov. De asemenea, ancheta a beneficiat de sprijinul polițiștilor din celelalte județe enumerate și din municipiul București.
Autoritățile continuă să desfășoare activități de audiere a suspecților și a altor persoane care au legătură în cauză. Pe baza probelor adunate și a mărturiilor, procurorul de caz va decide măsurile legale ce se impun față de persoanele implicate în această rețea ilegală.
Media

Echipa Veterinarul.Ro
Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri
Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni + Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar; unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.
In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.
Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei.
www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:
- Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
- Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari
www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.
www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.
www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.
Website www.facebook.com/revistaveterinarul
Articole înrudite
-
Un nou test genetic pentru detectarea polineuropatiei la American Staffordshire Terrier
in ȘtiriAntagene, un laborator francez cu peste 20 de ani experiență în tehnologiile ADN și un jucător important în Europa în domeniul analizei și testării genetice a animalelor a anunțat recent că va comercializa un nou test genetic, testul ALPP, pentru detectarea polineuropatiei și a paraliziei laringiene juvenile la American Staffordshire Terrier.
-
Noutăți Marea Britanie: Standul chirurgical „o îmbunătățire semnificativă" pentru operațiile brahicefalice, susțin dezvoltatorii
in ȘtiriO companie din South Yorkshire a dezvoltat recent un dispozitiv medical inovator care promite să revoluționeze intervențiile chirurgicale pentru câinii brahicefalici, îmbunătățind experiența atât pentru medicii veterinari, cât și pentru pacienții lor.
-
Factorii de risc ai bacteriuriei enterococice la pisici: Un studiu retrospectiv
in ȘtiriBacteriuria enterococică reprezintă o problemă de sănătate importantă pentru pisici, iar studierea factorilor de risc poate contribui la prevenirea și tratamentul acestor infecții. În acest studiu retrospectiv realizat de Hannah Clark, Michael Lasarev și Michael Wood de la University of Wisconsin-Madison School of Veterinary Medicine, au fost analizate cazurile a 31 de pisici cu bacteriurie cu Enterococcus spp. și 31 de pisici cu bacteriurie cu Escherichia coli, pentru a determina dacă factorii asociați cu leziuni și inflamații uroteliale, precum cateterizarea urinară, obstrucția urinară și urolitiaza, sunt în legătură cu prezența bacteriuriei enterococice la pisici.
-
Noutăți Franța: DogStem, un tratament cu celule stem pentru uz intraarticular la câini
in ȘtiriDômes Pharma (TVM) a anunțat că va comercializa DogStem, o suspensie injectabilă de celule stem pentru utilizare intraarticulară, pentru a reduce durerea și șchiopătarea asociate cu osteoartrita canină. „S-a dovedit clinic că reduce durerea, șchiopătarea și îmbunătățește mobilitatea și calitatea vieții la câinii cu osteoartrită timp de până la 12 luni după administrare", au declarat reprezentanții companiei într-un comunicat de presă.
-
Două studii din Marea Britanie analizează factorii, rezultatele asociate cu ruptura ligamentului încrucișat cranian, intervenția chirurgicală
in ȘtiriDouă studii recente din Marea Britanie încearcă să ofere o mai bună îndrumare pentru diagnosticarea și tratarea uneia dintre cele mai frecvente cauze de șchiopătare la câini: leziuni ale ligamentului încrucișat cranian.
Articole recente - Echipa Veterinarul.Ro
- Un nou test genetic pentru detectarea polineuropatiei la American Staffordshire Terrier
- Noutăți Marea Britanie: Standul chirurgical „o îmbunătățire semnificativă" pentru operațiile brahicefalice, susțin dezvoltatorii
- Factorii de risc ai bacteriuriei enterococice la pisici: Un studiu retrospectiv
- Noutăți Franța: DogStem, un tratament cu celule stem pentru uz intraarticular la câini
- Două studii din Marea Britanie analizează factorii, rezultatele asociate cu ruptura ligamentului încrucișat cranian, intervenția chirurgicală