updated 8:59 AM UTC, Mar 30, 2023 Europe/Bucharest

Percheziții în mai multe județe privind o rețea ilegală de tăiere de cai: Mai mulți medici veterinari implicați, carnea era expediată în Italia

Polițiștii de la Inspectoratului de Poliție Județean Brașov – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, în colaborare cu alte structuri de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și alte județe, au efectuat 32 de percheziții domiciliare pe 14 martie. Acestea au avut loc în județele Brașov, Sibiu, Covasna, Dâmbovița, Prahova, Argeș, Ialomița și municipiul București, vizând sediile unor instituții, societăți comerciale și domiciliile unor funcționari publici, administratori și angajați.

Perchezițiile au fost efectuate în cadrul unei anchete ce vizează infracțiuni precum constituirea unui grup infracțional organizat, luare și dare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu sau nepublice, deturnarea licitațiilor publice, uciderea animalelor, cu intenție, fără drept, fals material în înscrisuri oficiale și infracțiuni de spălarea banilor.

Ancheta a relevat că, de la noiembrie anul trecut, persoanele implicate ar fi constituit un grup infracțional organizat care ar fi comis infracțiunile menționate, fiind sprijinit și de medici veterinari angajați ai unei instituții și medici veterinari de liberă practică.

Unul dintre suspecți, administrator al unei societăți comerciale, ar fi achiziționat cai fără documentele legale și i-ar fi transportat în mod ilegal către un abator din județul Brașov, unde animalele erau ucise, fără drept. Alți membri ai grupului ar fi falsificat pașapoartele cailor pentru a părea că aceștia aparțin societății comerciale.

Unul dintre suspecți, administrator al unei societăți comerciale, ar fi achiziționat cai fără documentele legale și i-ar fi transportat în mod ilegal către un abator din județul Brașov, unde animalele erau ucise, fără drept. Alți membri ai grupului ar fi falsificat pașapoartele cailor pentru a părea că aceștia aparțin societății comerciale.

Medicul veterinar implicat în rețea ar fi contribuit la falsificarea documentelor, iar ulterior, ar fi certificat în fals sănătatea animalelor, declarându-le "bune pentru consumul uman". Carnea rezultată din uciderea ilegală a cailor era trimisă în Italia, la solicitarea și coordonarea unui cetățean italian.

În urma perchezițiilor, au fost confiscate înscrisuri, sisteme informatice, sume importante de bani și produse alcoolice accizabile. Au fost emise 11 mandate de aducere pentru suspecți, iar alte persoane au fost citate pentru audieri. Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii stări de fapt și a măsurilor corespunzătoare.

Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române a oferit suport de specialitate în această operațiune. La percheziții au participat polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” Brașov. De asemenea, ancheta a beneficiat de sprijinul polițiștilor din celelalte județe enumerate și din municipiul București.
Autoritățile continuă să desfășoare activități de audiere a suspecților și a altor persoane care au legătură în cauză. Pe baza probelor adunate și a mărturiilor, procurorul de caz va decide măsurile legale ce se impun față de persoanele implicate în această rețea ilegală.

 

Media

Ultima modificareMiercuri, 15 Martie 2023 22:58
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect. Comentariile se moderează. Nu dăm explicații referitor la ștergerea comentariilor. Vă mulțumim.