updated 11:27 AM UTC, Sep 26, 2023 Europe/Bucharest

Recomandarea noastră

Conferința de Ultrasonografie IVUSS în colaborare cu ACVR, București, 17-19 septembrie 2023

În perioada 17-19 septembrie 2023, International Veterinary Ultrasound Society (IVUSS) în colaborare cu Asociația Medicilor Cardiologi Veterinari din România (ACVR) organizează o conferință specializată la Hotel Sheraton, București.

Evenimentul promite să ofere trei zile pline de informații actualizate și inovații în domeniul ultrasonografiei. Prelegerile vor fi susținute de personalități recunoscute în domeniu, precum Claudio Bussadori și Susanne Stieger-Vanegas.

Dacă sunteți membri ACVR, beneficiați de o reducere semnificativă de 30% din costul participării la conferință. Prețul curent pentru membri IVUSS este de 1150 USD, iar pentru non-membri IVUSS este de 1350 USD.

Pentru mai multe detalii despre eveniment și pentru a vă înregistra, accesați https://www.ivuss.org/2023-conference--romania.

Dacă aveți întrebări sau doriți informații suplimentare, nu ezitați să contactați organizatorul evenimentului, Alice Radulescu, la adresa de email Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

1. Speakeri eveniment

Dr. Claudio Bussadori

Bussadori

Doctor în medicină veterinară, diplomat ECVIM ca (Cardiologie), doctor în medicină, doctor în fiziopatologie cardiovasculară, specialist în cardiologie, calificare științifică națională ca profesor titular în medicină internă veterinară și farmacologie.

230 de lucrări publicate în reviste medicale și veterinare, inclusiv articole originale, și capitole de carte.

Director de spital și director al programului de rezidențiat ECVIM (Cardiologie) la "Clinica Veterinaria Gran Sasso" Milano, Italia, președinte al Comitetului pentru boli cardiovasculare al FSA (Fondazione Salute Animale) Fundația de Sănătate Animală dedicată screeningului cardiac al rasei.

Domenii de cercetare: Diagnosticul, epidemiologia și tratamentul intervențional al bolilor cardiace congenitale la câini Ecocardiografia și fiziopatologia bolilor cardiace congenitale la om; Aplicarea noilor tehnologii ecocardiografice (ecocardiografia 2D Strain și 3D) în cardiologia umană și veterinară; Filogenia sistemului cardiovascular.

Subiectele prelegerilor Dr. Bussadori--Toate sunt la nivel de rezident:
Pacientul mitral în 2 părți
Boala cardiacă congenitală în 3 părți
Ecocardiografie transesofagiană și ecocardiografie 3D în 2 părți
Cazuri misterioase

 

Dr. Susanne Stieger-Vanegas, Mag. med. veterinară, Dr. med. veterinară, Ph.D., Dipl. ECVDI

Stieger Vanegas Susanne

Dr. Stieger-Vanegas și-a obținut diploma de medic veterinar la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena, Austria, în 1995, apoi a lucrat cu jumătate de normă ca medic într-o clinică pentru animale mici din Viena înainte de a finaliza o teză de doctorat despre boala vezicii biliare la câini. Apoi, în 2001, a absolvit un stagiu de rezidențiat combinat în imagistică de diagnosticare la Universitatea de Medicină Veterinară din Viena, Austria, și la Facultatea Vetsuisse, Universitatea din Zurich, Elveția. După rezidențiat, a lucrat ca lector la Colegiul de Medicină Veterinară de la Universitatea Suedeză de Științe Agricole din Uppsala, Suedia. Între 2003 și 2007, a finalizat un doctorat axat pe imagistica cu ultrasunete a angiogenezei tumorale folosind ultrasunetele pentru a spori permeabilitatea vasculară în tumori la Departamentul de Științe chirurgicale și radiologice de la Colegiul de Medicină Veterinară și la Departamentul de Inginerie Biomedicală de la Universitatea din California, Davis.

Dr. Stieger-Vanegas este profesor titular de diagnostic imagistic veterinar la Colegiul Carlson de Medicină Veterinară de la Universitatea de Stat din Oregon din Corvallis, SUA. A publicat în reviste de specialitate, a scris mai multe capitole de carte axate pe imagistică și a ținut prelegeri atât la nivel național, cât și internațional. Ea instruiește rezidenți, efectuează cercetări clinice și predă studenților veterinari. Ea este beneficiara premiului Camden Endowed Professor in Radiology. Interesele sale de cercetare clinică includ imagistica cancerului, imagistica CT toracică și abdominală la animalele mici și la camelidele din Lumea Nouă. În afara lumii veterinare, lui Susanne îi place să petreacă timp afară, în special la munte, inclusiv la schi și drumeții.

Temele de conferință ale Dr. Stieger-Vanegas--Toate sunt la nivel de rezident:
Leziuni murale gastrointestinale - a aspira sau a nu aspira
Provocări în ecografia tulburărilor tractului urinar
Managementul câinelui șchiop - cum poate ajuta ecografia musculo-scheletală în gestionarea cazului?
Glandele suprarenale - ce vă poate spune ecografia
Ecografia pancreasului - ceva nou și îndrăznim să scormonim
Cazuri misterioase și discuții

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect. Comentariile se moderează. Nu dăm explicații referitor la ștergerea comentariilor. Vă mulțumim.