updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Costuri in timp si bani la ingrijirea blanii cainilor

Majoritatea oamenilor gandesc costurile privite din perspectiva banilor. Ar trebui sa stiti ca pentru a va pregati ustensilele necesare este nevoie de o investitie destul de serioasa. Vestea buna este ca dupa ce ati efectuat investitia initiala in echipamente, nu veti mai intalni aceste cheltuieli din nou cu exceptia cazurilor in care apar defectiuni sau uzura la echipamentele achizitionate initial. Facand o comparatie cu echipamentul, costurile pentru stocul propriu de consumabile sunt relativi mici.

kit ingrijire caini

Cat costa sa iti ingrijesti cainele de acasa comparativ cu pretul platit anual la un salon de cosmetica profesional? Ei bine, daca platesti lunar intre 50 si 100 de lei pe ingrijire intr-un salon, se ajunge la valori situate intre 600 si 1200 de lei anual. Puteti cumpara niste echipamente destul de bune de acesti bani, iar investitia se poate amortiza intr-un an sau doi.
Pentru a ingriji unii caini poate fi nevoie de mai multe echipamente sau consumabile decat pentru altii. Spre exemplu pentru un caine a carui blana necesita ingrijire zilnica va fi nevoie de mai multe echipamente decat pentru unul ce poseda o blana ce necesita doar spalare.

 

Timpul


Se spune ca timpul inseamna bani. Acest lucru este cat se poate de adevarat din privinta ingrijirii profesionale a cainelui dumneavoastra, dar trebuie sa luati in calcul si faptul ca va puteti distra pe cinste in timp ce va spalati sau periati cainele. Trebuie sa priviti ingrijirea cainelui cu aceeasi seriozitate cu care priviti dresarea sau controlul veterinar anual. Cand vorbim de timp este bine cunoscut faptul ca o blana mai scurta, un caine de dimensiuni mai mici va vor solicita mult mai putin timp de ingrijire.

Cainii cu o blana scurta care necesita doar spalare vor avea nevoie de ingrijire maxim odata pe saptamana, pe cand cei cu blana de dimensiune medie vor necesita ingrijire de doua ori pe saptamana, iar cei cu blana lunga vor necesita ingrijire chiar si de trei ori pe saptamana. Unii caini necesita chiar si zilnic cosmetizare (Spre exemplu in etapele de crestere si de naparlire).
Cu cat starea blanii cainelui dumneavoastra este una mai buna, cu atat va fi nevoie de mai putina ingrijire si, deci, de mai putin timp.
Pentru prima dumneavoastra sesiune de cosmetica trebuie sa va asteptati la un timp de cel putin doua ore deoarece va trece ceva timp pana veti capata deprinderile necesare si pana veti efectua cu mai multa rapiditate toate operatiunile necesare. Avand in vedere fapul ca blana cainelui dumneavoastra nu a mai avut parte de sedinte anterioare de cosmetica, este posibil prima sedinta sa dureze mai mult.
Daca nu aveti suficient timp pentru a aduce blana cainelui dumneavoastra intr-o stare cat mai buna, puteti folosi varianta alegerii unui salon de cosmetica pentru acest lucru. Apoi, chiar si dumneavoastra puteti mentine blana curata si ingrijita iar acest lucru va va solicita mai putin timp.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.