updated 11:27 AM UTC, Sep 26, 2023 Europe/Bucharest

Cum facem fata angajatilor dificili?

Nu detinem intotdeauna angajatii pe care ni-i dorim si realizam ca o astfel de cerinta este una imposibil de materializat. Avem si angajati care barfesc, angajati mai agresivi, angajati care nu pot lucra in echipa, angajati nesociabili si lista poate continua. Problema care se pune este cea legata de solutionarea acestor probleme. Cum le facem fata celor mai dificili angajati? Este concedierea cea mai buna solutie?

Problema este destul de grava, avand in vedere ca putem da peste angajati excelenti, geniali, care ne duc afacerile catre statutul sclipitor de afaceri profitabile. Sunt eficienti, elibereaza un nivel superb de performanta.

Cu alte cuvinte, sunt angajati ireprosabili din punctul de vedere al pregatirii lor, din punctul de vedere al loialitatii fata de misiunea si obiectivele afacerilor noastre profitabile.
Cu toate acestea detin anumite caracteristici care ii promoveaza pentru titlul de cel mai dificil angajat al anului.

Primul pas sta intotdeauna, in orice problema sau conflict cu care aveti de-a face, in comunicare cat mai deschisa. Este cazul sa puneti in balanta nemultumirile pe care le detineti la adresa comportamentului sau si beneficiile pentru afacerile dvs profitabile. Discutati cu angajatul in cauza si aflati care este sursa problemelor care apar.

Se poate sa fie vorba despre anumite nemultumiri ce pot fi rezolvate extrem de facil, se poate sa fie vorba despre situatia in care angajatul actioneaza defectuos fara sa realizeze, sau se poate sa fie vorba despre caracterul sau care nu da semne ca se poate schimba in bine.

Se cade, in orice situatie v-ati gasi, sa incercati sa va mentineti angajatii dificili sub supraveghere atenta pentru a le intelege modul de a se comporta si pentru a veni cu solutiile optime. Nu neglijati faptul ca ati investit in angajatii dvs si ca o pierdere grava ar fi suportata de afacerile dvs profitabile in cazul unei terminari a angajatilor dificili, insa valorosi.

Cu toate acestea, atunci cand balanta atarna prea mult in defavoarea afacerilor dvs, este cazul sa luati in considerare o concediere. Aceasta este unica solutie atunci cand afacerile dvs au de suferit, cand restul angajatilor nu mai functioneaza corect din cauza comportamentului angajatului in cauza.


Sursa: www.ideideafaceri.manager.ro

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul