updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Cum sa te faci cunoscut scriind despre tine: marketing-ul prin articole

Intr-o lume tot mai atenta cu propriile resurse financiare, bugetele pentru publicitate devin si ele din ce in ce mai putin generoase. Dar cum fara reclama chiar nu se poate, au aparut solutii alternative. Una dintre metodele nu neaparat facile, dar absolut gratuite de a-ti face cunoscute propriile servicii sau produse este marketing-ul prin articole (article marketing).

Article Marketing nu este altceva decat o strategie de marketing, functionala pe internet, care presupune elaborarea si difuzarea unor articole informative, cu scopul de a promova pe piata online un anumit produs sau serviciu. Bine scrise, aceste articole pot creste atat credibilitatea unei companii, cat si numarul sau de clienti.

Cum sa procedati pentru ca textele dumeneavoastra sa impanzeasca spatiul online? Iata cateva trucuri:

1. Concepeti articole cu potential viral Continutul si forma de prezentare a unui mesaj sunt cele care atrag si care trebuie sa primeze. Creati continut de calitate, original, evitand banalitatile si exprimarea redundanta. Pentru ca un articol sa capete atributul de infectios, adica sa devina viral, trebuie sa respecte trei criterii: sa fie potrivit, sa fie transmis de catre mesagerii potriviti in mediul potrivit. 

2. Creati un e-book Articolele dumneavoastra pot lua forma unei carti electronice. De exmplu, daca sunteti proprietarul unei sali de fitness si doriti sa aduceti in sala cat mai multe persoane, pregatiti un e-book cu 10 modalitati de automotivare pentru a face miscare. Distribuiti  aceasta cartulie electronica fie prin intermediul propriei pagini web, cu ajutorul retelelor de socializare, prin email sau prin intermediul asa-numitei safelist (un instrument care va permite sa transmiteti continut informational catre toate persoanele ce aleg sa se inregistreze pe site-ul dumneavoastra). De asemenea, oferiti cititorilor posibilitatea de a impartasi acest e-book cu alte persoane.

3. Scrieti articole variate Este poate cea mai buna metoda de a atrage o masa mare de cititori (si deci, potentiali clienti), dar si cea mai costisitoare. Nu ca bani, ci ca timp. Cu toate acestea, merita. De exmplu, daca doriti sa va promovati serviciile de PR, puteti posta informatii despre cum se scrie un articol, cum se concepe un titlu atractiv ori care este formatul si numarul ideal de cuvinte al unui text.

4. Mentionati posibilitatea diseminarii continutului Adaugati la finalul fiecarui articol un mesaj menit sa reflecte disponibilitatea diseminarii gratuite a acestuia, dar si conditia precizarii sursei. Mesajul ar putea suna cam asa: Acest articol poate fi publicat sau distribuit in intregime, gratuit, de catre orice website, blog sau newsletter. Numele autorului si link-ul website-ului trebuie insa sa ramana intacte si sa apara in toate preluarile.

5. Postati articolele pe site-uri specializate si forumuri Selectati cateva fragmente din textul dumneavoastra sau doar titlul si lasati-le libere pe forumuri si grupuri de discutie, dar pe acelea care au legatura cu piata tinta sau cu subiectul pe care l-ati dezvoltat. Nu uitati insa sa includeti in post-ul dumneavoastra numele si link-ul unde articolul poate fi citit in intregime. De asemenea, articolele pot fi publicate si pe site-uri specializate, numite generic directoare de articole. Iata cateva dintre acestea, unde puteti posta texte in limba romana:

www.articole.org
www.articole-online.ro
www.siteulmeu.info
www.coment.ro

Desigur ca pe Veterinarul.ro promovare prin articole este cea mai buna solutie pentru un veterinar.

Asadar, daca nu ati facut-o pana acum, incepeti sa scrieti. Dar atentie! Nu oricum si nu orice. Calitatea trebuie sa aiba intaietate pentru ca ea sa fie transferata la nivel de perceptie si produselor sau serviciilor pe care le oferiti.

Sursa: www.marketingportal.ro

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul