updated 10:44 AM UTC, Mar 24, 2023 Europe/Bucharest

Cum se duce vestea unui produs bun sau rau, in Romania

GfK Romania a derulat o cercetare de marketing pentru a studia opinia consumatorilor romani privind influenta word of mouth (WOM), adica de transmiterea a unor informatii de la o persoana la alta, de raspandire a unei vesti.

Experienta proprie cu un anumit produs sau marca este principalul factor care genereaza asa-zisul fenomen WOM, indiferent daca este pozitiv sau negativ.

Astfel, 57% dintre romani isi exprima satisfactia in urma utilizarii unui produs sau serviciu in discutiile cu ceilalti, in vreme ce 42% isi arata insatisfactia.

Al doilea factor care duce la transmiterea WOM este recomandarea primita de la o alta persoana. Specialistii, publicitatea comerciala sau emisiunile TV, ziarele, revistele sau informatiile citite in mediile sociale au un impact mai mic asupra transmiterii WOM.

Peste jumatate dintre romani au avut, in general, mai multe experinte pozitive cu produsele si serviciile. De obicei, cand oamenii sunt satisfacuti de un anumit produs sau serviciu, pe langa faptul ca vor continua sa il cumpere, o treime dintre ei isi impartasesc experienta imediat, iar o treime discuta despre aceasta cand vine vorba despre o situatie similara.

Ponderea celor care sunt mai degraba nemultumiti de produsele si serviciile existente este de numai 6%, dar 43% dintre cei nemultumiti impartasesc o experienta pozitiva imediat cu cineva, in timp ce numai 32% dintre cei multumiti obisnuiesc sa faca acest lucru.

Principalele marci pentru care se genereza WOM in Romania sunt cele de produse alimentare si bauturi, produse de ingrijire personala, electronice, computere, imbracaminte, incaltaminte si servicii de sanatate.

Categoriile de produse pentru care se genereaza recomandari intr-o masura mai mica sunt autoturismele si serviciile/produsele de economisire sau investire a banilor.

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul