updated 11:27 AM UTC, Sep 26, 2023 Europe/Bucharest

Cumul de functii si incheierea mai multor CIM

In cadrul unei societati, directorul general emite o decizie prin care un angajat preia temporar sarcinile unui sef de serviciu. Aceasta schimbare cu caracter temporar nu implica insa si modificarea functiei prin incheierea unui act aditional si nu se modifica nici drepturile salariale. Noile sarcini nu se regasesc in fisa de post, iar o noua fisa nu poate fi intocmita deoarece nu a fost facut un nou act aditional. In acest caz, va fi pastrata fisa de post veche in care sunt precizate sarcinile initiale sau va fi intocmita o noua fisa cu responsabilitatile functiei de conducere?

rebuie precizat ca functia/ocupatia reprezinta element obligatoriu al CIM" target="_blank" class="contextual_links">CIM. In acelasi timp, fisa postului cu specificarea atributiilor postului pe care salariatul il ocupa reprezinta document obligatoriu in raporturile de munca in urma modificarii intervenite prin Legea 40/2011. Din aceasta perspectiva apreciem ca functia ocupata de salariat se reflecta in atributiile prevazute in fisa de post, neexistand posibilitatea completarii fisei de post a salariatului a unor atributii ce depasesc cele specifice functiei pe care este angajat in cadrul angajatorului.

Astfel, salariatul este obligat a indeplini atributiile prevazute in fisa postului, asa incat nu poate fi obligat sa indeplineasca atributiile unei alte functii, si mai mult, sa fie tras la raspundere pentru neindeplinirea unor atributii care nu ii incumba potrivit fisei sale de post.

Asadar, se considera ca atributiile salariatului stabilite de angajator prin fisa postului trebuie sa corespunda functiei inscrise in contractul individual de munca si nu unei alte functii, caci la incheierea CIM" target="_blank" class="contextual_links">CIM partile au negociat atat asupra functiei indedeplinite la nivelul angajatorul, cat si asupra salariului in raport de atributiile acelui post.

In situatia in care un salariat indeplineste atributii corespunzatoare mai multor functii apreciem ca suntem in prezenta unui cumul de functii in temeiul art. 35 din Codul muncii, republicat, potrivit caruia orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea. Fac exceptie de la aceste prevederi, situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Intr-un atare cumul de functii, pentru fiecare functie se incheie un contract individual de munca.
In consecinta, daca nu exista incompatibilitati legale, pentru exercitarea atributiilor corespunzatoare unei alte functii decat cea pe care o detine, salariatul va incheia un alt contract individual de munca, realizand astfel, un cumul de functii la acelasi angajator

Sursa:www.legislatiamuncii.manager.ro

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul