updated 10:57 AM UTC, Sep 25, 2023 Europe/Bucharest

De ce tip de cusca are nevoie iguana?

Animale de companie mici, adesea se simt bine intr-un acvariu de10 sau 20 litri. Cand iguana ta creste, ea trebuie sa fie mutata in spatii mult mai confortabile. Acestea pot fi adesea achizitionate sau construite de catre proprietarii de animale de companie.

Custile trebuie sa fie inalte (deoarece iguanelor le place sa se catare) si ar trebui sa fie suficient de mari pentru o iguana ajunsa la maturitate. Acvariul ar trebui sa contina materiale de alpinism, pe care iguanele sa urce, o sursa de caldura si surse de lumina ultra-violete. Iguana nu trebuie sa petreaca toata ziua in acvariu, ea poate avea o activitate de cateva ore intr- o camera, atata timp cat in termen de cateva ore ea va fi readusa in spatiul ei bine incalzit.

Are nevoie iguana de paturi in cusca ei?

Substratul sau materialele de asternut ar trebui sa fie usor de curatat si netoxice pentru iguana. Se recomanda, in special, ca materialele sa fie de hartie (inclusiv ziar). Peletele de lucerna, de asemenea, pot fi folosite pentru asternut si sunt adesea mancate de iguana, ceea ce este si un lucru foarte bun. Evitati nisipul, pietrisul, aschiile de lemn, deoarece acestea nu doar ca sunt greu de curatat, insa pot provoca accidente daca sunt consumate.

De ce lucruri mai am nevoie in cusca?

Pentru a-i crea un mediu necesar reptilei, imbracati cusca in ramuri naturale; acestea sunt extrem de apreciate de iguana. Asigurati-va ca acestea sunt sigure si nu vor cadea peste animal, astfel incat sa il raniti. De asemenea, ramurile sa fie suficient de puternice pentru a rezista in momentul in care iguana se catara pe ele. De asemenea, pentru catarat puteti pune in cusca pietre de marimi mari. In acelasi timp, creati un loc ascuns care poate fi realizat prin frunze artificiale.

O sursa de caldura este necesara pentru toate reptilele, deoarece aceste animale au sange rece si au nevoie de o gama de temperaturi pentru a-si regla temperatura interna a corpului lor. In mod ideal, cusca ar trebui sa fie setata astfel incat sa se creeze gradual caldura, in care sa existe o zona cu un grad de caldura mai mare fata de celalalt capat. In acest fel, iguana se poate deplasa in jurul mediului sau inconjurator in functie de cat de cald sau rece are nevoie. Partea rece a custii ar trebui sa fie de aproximativ 22-24 grade C, in timp ce zona de caldura sa atinga 30-32 grade C. Temperatura poate fi redusa cu 5 grade C noaptea.

Nu folositi saltele de caldura sau pietre fierbinti, va complicati prea mult. Ideal in acest sens sunt lampile de caldura sau lampile ultra-violete.

Animale de companie mici, adesea se simt bine intr-un acvariu de10 sau 20 litri. Cand iguana ta creste, ea trebuie sa fie mutata in spatii mult mai confortabile. Acestea pot fi adesea achizitionate sau construite de catre proprietarii de animale de companie.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul