updated 11:51 AM UTC, Sep 28, 2023 Europe/Bucharest

Despre ingrijirea cateilor

Cand ma gandesc la ingrijirea cateilor imi vine imediat in minte ideea unui catel care iese dintr-un salon de cosmetica cu tot felul de clame, coafuri ciudate si unghii date cu oja. Am noutati pentru tine: nu am pus niciodata un bigudiu in parul cainilor mei, si ar protesta puternic daca le-as sugera doar sa le dau unghiile cu oja.

luana afghan

Ingrijirea este insa importanta. Nimeni nu doreste o zi rea din cauza parului care nu sta bine. Cainele tau cu siguranta nu doreste; se simte la fel de inconfortabil ca si tine cand parul lui este incalcit si neingrijit. Ingrijirea insa inseamna mai mult decat sa il faci sa arate si sa se simta bine, ea este vitala pentru sanatatea lui. Si este mai mult decat o baie – ea include periaj, pieptanat, mentinerea curata a dintilor si a urechilor, taierea unghiilor, si pastrarea lui in cea mai buna forma.

In acest sectiune, veti obtine o imagine de ansamblu despre ingrijirea cainilor si de ce este atat de importanta pentru sanatatea si bunastarea cainelui dumneavoastra. Veti afla de asemenea cat timp si bani este nevoie sa investiti pentru a va mentine cainele bine ingrijit si cand ajutorul unui profesionist este mai mult decat de apreciat – atunci cand acest lucru este o necesitate.

De ce este importanta ingrijirea

Cainele tau nu este sanatos daca la exterior nu se vede acelasi lucru. O blana fragila sau una infestata de paraziti poate fi doar o mica parte din aceasta problema. Daca aspectul exterior este unul dezgustator (lipicios), fii sigur ca la interior el se simte la fel. Asta pentru ca blana lui reflecta starea lui de sanatate. Aspectul lui exterior poate fi un semnal pentru problemele interne pe care nici un fel de periaj nu le poate repara. Citeste in urmatoarele sectiuni o varietate de motive pentru care ingrijirea profesionala este importanta pentru sanatatea generala a cainelui tau.

1. Sociabilitatea

Cand cainele tau este curat, il vrei in preajma ta tot mai mult pentru a intari legatura dintre voi si pentru a petrece momente pretioase impreuna. Bineinteles, lui ii place sa se joace in mizerie si sa se rostogoleasca prin diverse lucruri urat mirositoare, dar ii place de asemenea cum se simte cand este curat, exact cum iti place si tie. Si, desi lui nu-i pasa cum miroase (cu exceptia cazului in care a avut ghinionul sa se intalneasca cu un sconcs, tie iti pasa! Este mai putin probabil sa te bucuri de un caine murdar, urat mirositor decat de unul curat si reconfortant care este cu siguranta o companie mai placuta.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.