updated 11:27 AM UTC, Sep 26, 2023 Europe/Bucharest

Diagnosticuri dupa semnele clinice - slabiciune si varsaturi - diagnostic diferential

Slabiciunea poate fi continua sau episodica. Slabiciunea continua se refera la o stare generalizata de lipsa de energie, cu oboseala musculara sau lesin. Slabiciunea episodica are loc la exercitiul fizic si se diminueaza cu odihna. Semnele includ ataxia, pareza, gafaiala, rezistenta la ridicat sau mers, colapsul.

Panoul de sange si testele speciale de laborator pot dezvalui cinci categorii ale bolii care cauzeaza slabiciunea. Testele de sange pot dezvalui conditiile inflamatorii, boli nutritionale, cateva cauze ale hipoxemiei, cateva boli musculare si multe boli metabolice. Testele speciale sunt necesare pentru a diagnostica bolile cardiovasculare si neuromusculare.

 

slabiciune

slabiciune

 

Varsaturi

Varsatul (voma) este un reflex complex care scoate continuturile gastrice inapoi pe esofag si afara pe gura. Este controlata de centrul emetic in medula pe caile de la viscere, aparatul vestibular, centrii superiori SNC si zona de declansare chemoreceptor. Panoul de chimie serica si hemograma pot releva anumite boli care cauzeaza varsaturile, dar multe din cauzele acestora nu cauzeaza anomalii ale sangelui. Panoul de chimie serica si ecranul hemogramei pentru bolile pancreasului, rinichilor, ficatului si glandelor suprarenale, precum si inflamatia sau infectia concomitenta. Pentru cele mai bune rezultate, analizele de sange ar trebui combinate cu radiografii. Testele noi, cum ar fi testul de excretie/ absorbtia zaharozei ofera o modalitate noninvaziva de evaluare a eroziunii sau ulceratiei stomacului.

varsaturi

varsaturi

Ultima modificareSâmbătă, 04 August 2018 20:05
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect. Comentariile se moderează. Nu dăm explicații referitor la ștergerea comentariilor. Vă mulțumim.