updated 11:27 AM UTC, Sep 26, 2023 Europe/Bucharest

Recomandarea noastră

Diversitate și incluziune în cabinetele veterinare: Lecții de la AVMA pentru România

În luna august a anului 2023, website-ul AVMA (American Veterinary Medical Association) a publicat un articol interesant despre modul în care managerii de practici veterinare pot recruta și reține membrii de personal diversificați. Cu titlul "How practice managers can recruit, retain diverse staff members", articolul scris de Coco Lederhouse subliniază importanța creării unui mediu de lucru incluziv și echitabil.

1. Rezumatul temelor discutate în articol

În urma unei recenzii sistematice din 2017, s-a constatat că pacienții din comunitățile subreprezentate se confruntă cu diverse obstacole, printre care costurile ridicate, accesibilitatea, barierele culturale și lingvistice, precum și lipsa educației pentru clienți. Melody Martinez, președinta MCVMA (Multicultural VMA) și fondatoarea Acorde Consulting, a prezentat la Convenția AVMA 2023 metode de recrutare și reținere a unui personal diversificat. Aceasta a subliniat că nu există un ghid infailibil pentru diversitate și incluziune, dar cu voință, schimbările necesare pot fi implementate.

Pentru a atrage și reține talente diverse, clinicile ar trebui să ofere compensații competitive, oportunități de creștere profesională și să promoveze un mediu de lucru incluziv. Martinez oferă și recomandări pentru listele de joburi, pachete de beneficii adaptate și interviuri echitabile. De asemenea, reținerea angajaților diversificați necesită un mediu de lucru în care aceștia se simt valorizați și incluși.

2. Aplicabilitatea în România

Raportându-ne la cabinetele veterinare din România, este esențial să înțelegem contextul cultural și socio-economic al țării. Cu toate acestea, principiile de bază prezentate în articolul AVMA sunt aplicabile și relevante și pentru piața din România.

Recrutarea: Promovarea activă a diversității în listele de joburi și utilizarea limbajului incluziv ar putea atrage un spectru mai larg de candidați. De asemenea, traducerea ofertelor de muncă în diferite limbi sau adaptarea lor pentru comunitățile locale poate fi esențială, mai ales în zonele cu diverse minorități etnice.

Pachetul de beneficii: România, ca și multe alte țări, are o populație diversificată, cu diferite nevoi și priorități. Oferirea unor beneficii flexibile și adaptate ar putea crește atractivitatea cabinetele veterinare ca angajatori.

Procesul de interviu: Interviurile realizate de un panel pot reduce subiectivismul și prejudecățile, iar colaborarea cu parteneri comunitari sau cu alte cabinete pentru a asigura diversitatea în panel poate fi o strategie eficientă. 

Interviurile de panel (sau cu panel) sunt un tip de interviu în care candidatul este intervievat de un grup de persoane în loc de o singură persoană. Acest grup poate fi format din diferiți membri ai organizației, inclusiv manageri, colegi de echipă, reprezentanți ai resurselor umane sau alți angajați relevanți pentru poziția în discuție.

Reținerea angajaților: Crearea unui mediu în care angajații se simt apreciați și valorizați, indiferent de originea lor etnică, gen sau alte diferențe, este esențială. Acest lucru poate fi realizat prin mentorat, programe de dezvoltare a liderilor și recunoașterea și celebrarea diversității.

Strategiile prezentate în articolul de pe AVMA pot fi, cu siguranță, adaptate și implementate în cabinetele veterinare din România. Cu toate că există diferențe culturale și contextuale, esența mesajului - aceea de a valoriza diversitatea și incluziunea - este universală și esențială pentru a aborda eficient provocările și nevoile actuale ale comunităților. Un mediu de muncă diversificat și incluziv nu doar îmbunătățește serviciile oferite, dar și sprijină dezvoltarea durabilă și echitabilă a domeniului veterinar.

Ultima modificareLuni, 04 Septembrie 2023 13:51
Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite

Lasă un comentariu

Vă rugăm să comentați la subiect. Comentariile se moderează. Nu dăm explicații referitor la ștergerea comentariilor. Vă mulțumim.