updated 11:27 AM UTC, Sep 26, 2023 Europe/Bucharest

Documentele necesare predarii in custodie a obiectelor de inventar in folosinta

Situatia de fata indica modul in care o societate va proceda in cazul in care anumite obiecte de inventar sunt trimise in custodia unui tert. Astfel, pentru a putea urmari traseul parcurs de aceste obiecte de inventar, vor fi stabilite documentele de care va fi nevoie, precum si inregistrarile obligatorii in contabilitate.

De regula, bunurile se predau in custodie in baza unui contract de cutodie intre parti. Receptia acestor bunuri se face pe baza Avizului de insotire a marfii sau a Procesului verbal de custodie.

Pe timpul transportului bunurile vor fi insotite de Aviz de insotire a marfii (cod 14-3-6A) ce va purta mentiunea "Fara factura - bunuri in custodie".

Potrivit Normei specifice de intocmire si utilizare a documentelor financiar-contabile, aprobata prin OMEF 3512/2008, acest formular este formular cu regim special intern de tiparire si numerotare si serveste ca:

- document de insotire a marfii pe timpul transportului, dupa caz;
- document ce sta la baza intocmirii facturii, dupa caz;
- dispozitie de transfer al valorilor materiale de la o gestiune la alta, dispersate teritorial, ale aceleiasi unitati;
- document de primire in gestiune, dupa caz;
- document de descarcare din gestiune a bunurilor cedate cu titlu gratuit.

Predarea in custodie a obiectelor de inventar date in folosinta, evidentiate in afara bilantului cu ajutorul contului 8035 - Stocuri de natura obiectelor de inventar date in folosinta, nu se inregistreaza in contabilitate.

Sursa: www.contabilul.manager.ro

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul