Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 540

Fara purici si capuse intr-un mediu curat

Cu totii, proprietari sau medici veterinari, stim cate neplaceri si batai de cap provoaca puricii si capusele. De multe ori vedem cat discomfort aduc acestia in viata animalelor de companie, care se adauga la eventuale leziuni cutanate rezultate in urma pruritului sau situatia mai grava a infectarii cu diversi agenti patogeni carora puricii si capusele le servesc drept vectori.

In lupta cu acesti paraziti se folosesc fie substante chimice de sinteza, care insa prezinta diferite grade de toxicitate si au remanenta in mediu, fie substante active naturale, extrase din diferite plante ce actioneaza ca si repelenti.

Acestea din urma mai au si avantajul de a nu prezenta toxicitate si nici remanenta in mediul inconjurator.

Din aceasta grupa de substante repelente naturale face parte si Geraniolul, un alcool monoterpenic extras din trandafir, solutie uleioasa, insolubila in apa. Datorita faptului ca nu prezinta toxicitate si datorita mirosului deosebit de trandafir este utilizat si in industria alimentara sau in cea cosmetica.

Geraniolul este substanta activa a produselor antiparazitare de uz extern, " Sergeant”s GREEN". Gama produselor "GREEN" cuprinde pipeta spot-on, atat pentru pisici cat si pentru caini in functie de talie; zgarda anti-parazitara cu sistemul inovator de inchidere anti-strangulare si solutie spray. Eficacitatea Geraniolului impotriva puricilor si capuselor a fost demonstrata prin studiile efectuate de Laboratory of Entomology, Deyme, Franta, iar in efectuarea studiilor s-a testat eficienta atat pe animale cat si pe persoane voluntare.

Deoarece este o substanta uleioasa, Geraniolul se distribuie pe intreaga suparafata cutanata prin intermediul sebumului, astfel este foarte important pentru reusita tratamentului, ca animalele sa nu fie spalate cateva zile inainte si dupa aplicare. Ca si in cazul utilizarii altor substante antiparazitare externe, eficienta tratamentului este potentata de efectuarea concomitenta a dezinsectiei locurilor de odihna utilizate de animal, cu repetarea acesteia la sapte zile.

Respectarea acestui protocol terapeutic face ca eficienta produselor antiparazitare "GREEN" sa fie urmatoarea: pipete spot-on intre 3 si 6 saptamani, in functie de tipul de piele si blana colier anti parazitar pana la 4 luni spray pana la 4 saptamani In concluzie, produsele antiparazitare "GREEN", pe baza de Geraniol, au eficacitate similara cu a produselor bazate pe substante chimice de sinteza si indeplinesc, in plus, dezideratul major al pastrarii unui mediu curat.

Bibliografie: Dautel, H. & Cranna, R. (2006) Assessment of repellency and mortality of a imidacloprid plus permethrin spoton solution against Ixodes holocyclus using a moving object bioassay. Australian Veterinary Practitioner, 36,138-+. Dautel, H., Kahl, O., Siems, K., Oppenrieder, M., Muller-Kuhrt, L. & Hilker, M. (1999) A novel test system for detection of tick repellents. Entomologia Experimentalis Et Applicata, 91, 431-441. Schwantes, U., Dautel, H. & Jung, G. (2008) Prevention of infectious tick-borne diseases in humans: Comparative studies of the repellency of different dodecanoic acid-formulations against Ixodes ricinus ticks (Acari: Ixodidae). Parasites & Vectors, 1.

Ultima modificareMiercuri, 01 August 2018 19:31
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul
Mai multe din această categorie: « Epilepsia canina Giardioza la caini si pisici »