updated 11:27 AM UTC, Sep 26, 2023 Europe/Bucharest

Finantarea afacerilor si ideilor de afaceri prin fonduri europene nerambursabile

Am ajuns aproape de anul 2012 si se apropie 2013 cu pasi rapizi. Privim cu nostalgie catre 2007 cand fondurile europene (fondurile structurale) abia se lansasera in programele potrivite. Multi au reusit inca de pe atunci sa puna mana pe fondurile necesare pentru afacerile lor si multi si-au dus proiectele catre succes real prin intermediul acestei modalitati de finantare.

Avantajele sunt numeroase si parerile sunt impartite. Avem, pe de o parte, finantarile pentru afaceri din partea bancilor si altor institutii si avem, pe de alta parte, finantarile pentru afaceri prin intermediul programelor operationale, prin intermediul fondurilor europene nerambursabile.

Una dintre cele mai mari probleme in accesarea fondurilor europene nerambursabile este dificultatea procesului. Multi nu cunosc datele necesare pentru a se atinge anumite obiective in accesarea fondurilor europene si multi refuza sa coopeteze agentii de specialitate sau consultanti individuali.
Cu toate acestea, dosarul unei afaceri sau a unei idei de afaceri ce se propune pentru obtinerea de fonduri europene nerambursabile este unul pe care nu il putem ignora, din punctul de vedere al complexitatii sale. Cere timp si energie, documentare si cercetare, analiza si statistici. Cere cifre reale, pareri obiective, evaluari din partea expertilor si lista continua spre agonia celor care isi doresc fondurile europene nerambursabile.

Daca stam, totusi, sa ne gandim, pe de o parte ar trebui sa privim catre necesitatea absorbtiei fondurilor structurale europene nerambursabile si pe de alta parte trebuie sa privim si in directia necesitatii asigurarii ca avem proiecte viabile pe masa de discutii. Nimeni nu va acorda sprijin prin fondurile structurale europene nerambursabile cat timp nu avem un proiect functional in care sa se merite sa efectuam investitii.

Poate ca acest lucru ii si tine in loc pe potentialii aplicanti si ii determina sa nu mai efectueze niciun demers in directia obtinerii de fonduri. Poate ca isi imagineaza cum se vor inhama la un drum anevoios, dificil, costisitor si sansele de reusita sunt inca unele necunoscute.

Poate ca avem nevoie de alte idei de afaceri, poate ca trebuie sa cautam alte modalitati de finantare, poate ca putem sa incepem cu resurse mai putine, cu idei de afaceri mai mici, mai restranse, care sa nu necesite fonduri europene, sau poate trebuie sa investim mai mult in sansele pe care le avem pana in 2013.

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul