Grija fata de client II
- Editor: Iulia Cretu
Vorbeste in timpul consultatiei. Atunci cand consulta un pacient, medicii veterinari trebuie sa spuna ce vad, aud, miros si palpeaza. Clientii vor sa stie ca au avut dreptate sa cheltuie bani si timp pentru a aduce animalul de companie la cabinet. Vor sa vada ca examinarea clinica este importanta.
Vorbeste in timpul tratamentului. Atunci cand este timpul pentru recomandari, discuta in detaliu cu clientul. Lasa proprietarul sa stie probabibilitatea fiecarui diagnostic diferential. Astfel, poti adapta diagnosticul si tratamentul pentru fiecare animal de companie. Daca adopti o atitudine muta la toate cazurile, trebuie sa iti asumi riscul ca proprietarul de animal sa se simta neimportant venit doar sa plateasca niste teste inutile.
Recomanda calea cea buna - calea ta.
Recomdarile tale pot costa clientul, cat ai clipi din ochi, cateva sute de lei. Trebuie sa iei in considerare intreruperea tratamentului de-a lungul timpului si sa dai mai multe optiuni de tratament. Daca oferi alternative de tratamente, nu submina planul tau A.
Da un exemplu bun si unul rau:
Bun: „Prima noastra abordare este Planul A. Motivul pentru care dorim sa abordam acest tratament este ... O alternativa ar fi Planul B. Daca mergem pe Planul B, va trebui sa fim atenti la aceste chestiuni foarte serioase (daca pacientul este bolnav) ... sau va trebui sa fim mai atenti ... (daca pacientul este sanatos)”.
Rau: „Cea mai buna abordare este Planul A. Iata de ce... Am putea de asemenea sa incercam Planul B, care este... Si mai exista de asemenea o a treia abordare: Planul C“.
Explica sincer si clar riscurile pe care le implica tratamentele mai putin agresive. Dar tine minte ca proprietarii / clientii tai ar putea alege un plan mai putin ideal dintr-un motiv bun.
Nu exista nici un motiv pentru care ar trebui sa le bati obrazul sau sa ii faci de rusine astfel incat sa ii pui sa aleaga ceva ce le-ar aduce dificultati financiare.

Iulia Cretu
- Director executiv Revista Veterinarul
- Fondator Asociația Veterinarul
- Fondator Veterinarul Știință și Practică, Veterinarul Pet, Veterinarul Business, Veterinarul Ferma
- Experiență de 22 ani în media și comunicare
Articole înrudite
- Tehnici de marketing eficiente pentru clinica ta veterinară
- Creează un story brand pentru cabinetul veterinar - sfaturile lui Donald Miller
- Cum să dezvolți un brand puternic pentru cabinetul tău veterinar: sfaturi de la experți
- Cei 7 P ai marketingului unui cabinet veterinar la inceput de drum
- Recomandări de marketing în stomatologia veterinară de la doi practicieni din SUA
Articole recente - Iulia Cretu
- Tehnici de marketing eficiente pentru clinica ta veterinară
- Creează un story brand pentru cabinetul veterinar - sfaturile lui Donald Miller
- Cum să dezvolți un brand puternic pentru cabinetul tău veterinar: sfaturi de la experți
- Relația dintre evaluarea procesului decizional comun de către proprietarii de animale de companie și medicii veterinari și satisfacția cu consultațiile veterinare
- Cei 7 P ai marketingului unui cabinet veterinar la inceput de drum