updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Hotararea nr. 40 CMVRO privind prestarea temporara de servicii medicale veterinare de catre medicii veterinari

Hotararea 40 a CMVRO aproba procedura privind prestarea temporara/ocazionala de servicii medicale veterinare de catre medicii veterinari stabiliti intr-unul din statele membre ale Uniunii Europene, in alt stat apartinand Spatiului Economic European sau Confederatiei Elvetiene.

Conform hotararii, in cazul deplasarii medicului veterinar stabilit in statele membre in scopul prestarii de servicii cu caracter temporar/ocazional in Romania, acesta trebuie sa cunoasca si sa respecte prevederile legislatiei in vigoare referitoare la organizarea si exercitarea profesiei de medic veterinar, normele cu caracter administrativ din domeniul sanitar veterinar, Statutul medicului veterinar, Codul de deontologie medicala veterinara, precum si reglementarile Colegiului Medicilor Veterinari. 

Caracterul temporar/ocazional al prestarii de servicii medicale veterinare se verifica de la caz la caz, in special in functie de durata prestarii, frecventa, periodicitatea si continuitatea sa, de catre Comisisa de verificare si evaluare, formata din doi membri (presedinte si secretar). 

Medicii veterinari cetateni ai unui stat membru, stabiliti in unul din statele membre sunt exceptati de la obligatia inscrierii in Colegiul Medicilor Veterinari atunci cand solicita accesul la activitatile de medic veterinar sau exercitarea acestora, in vederea prestarii temporare/ocazionale de servicii medicale veterinare in Romania. 

Cu toate acestea, medicii veterinari din statele membre, pe durata prestarii temporare/ocazionale de servicii medicale veterinare pe teritoriul Romaniei, trebuie sa fie inregistrati in registrul tinut de Colegiul Medicilor Veterinari in acest scop, in vederea aplicarii prevederilor referitoare la conduita profesionala. Este interzisa prestarea de activitati medicale veterinare inainte de inregistrarea prestatorului in registrul mentionat. In situatia in care, pe durata prestarii temporare de servicii in Romania, prestatorii incalca dispozitiile profesionale cu caracter administrativ sau disciplinar prevazute de lege, Colegiul Medicilor Veterinari informeaza statul membru in care cei in cauza sunt stabiliti. 

 Hotarareanr.40 Page 01

Hotarareanr.40 Page 02

Hotarareanr.40 Page 03

Hotarareanr.40 Page 04

Hotarareanr.40 Page 05

Hotarareanr.40 Page 06

Hotarareanr.40 Page 07

Hotarareanr.40 Page 08

Hotarareanr.40 Page 09

Hotarareanr.40 Page 10Hotarareanr.40 Page 11

Hotarareanr.40 Page 12

Hotarareanr.40 Page 13

Hotarareanr.40 Page 14

Hotarareanr.40 Page 15

Hotarareanr.40 Page 16

Hotarareanr.40 Page 17

Hotarareanr.40 Page 18

Hotarareanr.40 Page 19

Hotarareanr.40 Page 20

Hotarareanr.40 Page 21

Hotarareanr.40 Page 22

Hotarareanr.40 Page 23

Hotarareanr.40 Page 24

 

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul