updated 11:50 AM UTC, May 12, 2023 Europe/Bucharest

Hranirea Ce mananca chinchila?

Chinchila ar trebui sa manance fan din iarba de calitate ad-libitum (disponibil 24 de ore pe zi). Peletele sau alimentele concentrate ar trebui sa fie administrate in cantitate minima in combinatie cu fan. Se foloseste un amestec concentrat de alimente, astfel incat sa se evite alimentarea selectiva. Orice modificari necesare in dieta ar trebui sa se faca lent, timp de cateva zile pentru a reduce sansa de probleme gastro-intestinale.

Pot administra vitamine chinchilei?

Daca chinchilele sunt tinute intr-un spatiu inchis ar fi necesar un supliment de vitamina D3.

Pot oferi chinchilei recompense?

Ca o regula, chinchila nu necesita recompense, desi legumele si fructele proaspete fibroase (de exemplu: morcov, mere, pere), sunt destul de acceptabile, in cantitati mici. Stafidele sunt favoritele lor. Recompensele comerciale pentru chinchile sunt de asemenea disponibile in acest moment, dar evitati dulciurile sau ciocolata. Cu toate ca aceste recompense ajuta, este important ca ele sa nu devina o parte importanta a dietei. Nu oferiti nici un produs alimentar, fara sa va sfatuiti cu medicul dumneavoastra veterinar mai intai.

Ce pot spune despre apa?

Apa poate fi lasata in cusca 24 de ore pe zi. Cei mai multi proprietari aleg sa ofere apa, printr-o sticla de sipper spanzurata in cusca. Verificati sticla ori de cate ori schimbati apa (cel putin zilnic) pentru a va asigura ca tubul nu se infunda.

 

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul