updated 11:51 AM UTC, Sep 28, 2023 Europe/Bucharest

Ia notite: tine un jurnal despre ingrijirea cainelui

Sa tii un jurnal al zilelor in care l-ai ingrijit pe cainele tau, poate fi un instrument de nepretuit. Exact ca si oamenii, urechile, unghiile si blanita cainelui trebuie sa fie ingrijite cu regularitate.

Jurnalul nu trebuie sa fie nimic complicat - doar un carnetel in care scrii data si ce ai facut cainelui tau atunci, cum arata si cum a reactionat acesta. Tine minte urmatoarele puncte, pe care sa le incluzi in carnetelul tau:

  • Data: aceasta te va ajuta sa tii minte cand a fost ultima repriza de ingrijire
  • Ce ai facut: Scrie in carnetel daca ai taiat unghiile, l-ai spalat, periat sau doar i-ai curatat urechile
  • Posibile probleme de sanatate: Fii atent daca blana pare imbacsita, lipsita de stralucire, daca firul de par s-a ingrasat sau include si alte modificari care pot duce la o vizita la medicul veterinar
  • Schimbari de comportament: Noteaza daca s-a schimbat ceva in atitudinea cainelui tau de la ultima sesiune de ”styling”. Daca este agitat sau nu cand il sui pe masa pe care il aranjezi sau daca sta cuminte, asa cum nu este de obicei.
  • Notite: Poti sa dezvolti o noua tehnica pe care sa o folosesti la urmatoarea sedinta de ingrijire: notitele te vor ajuta sa iti amintesti.

PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

 

Vă rugăm să comentați articolul utilizând formularul de mai jos. Va mulțumim.