Ingrijirea profesionala a blanii cateilor
- Editor: Luana Bordeianu
- Publicat în: Articole medicale specializare PET
Acum ca stiti cat de importanta este ingrijirea pentru sanatatea unui caine va puteti intreba cat costa sa ai un caine care arata bine. Poate chiar ati si facut o vizita pe la salonul de cosmetica pentru animale din zona dvoastra sa intrebati cat costa o spalare sau un tuns pentru catelul dumneavoastra. Daca v-ati facut un calcul, v-ati dat seama deja ca poate fi un pic cam scump, mai ales cand conditiile financiare sunt limitate.
Adevarul este ca atunci cand incepeti sa va ingrijiti cainele puteti face acest lucru doar pentru intretinere tinand cont in acelasi timp de multitudinea ofertei de echipament de calitate ce pot fi cumparate la preturi rezonabile.
Investitia nu trebuie privita numai din prisma banilor. Trebuie sa tineti cont ca timpul dumneavoastra este de asemenea foarte folositor, iar o ingrijire profesionala va va consuma suficient timp.
Puteti privi ingrijirea profesionala din doua perspective: fie ca fiind mare consumatoare de timp si bani, fie relativ ieftina. Costul ingrijirii este direct proportional cu o serie de factori, cum ar fi: rasa cainelui, tipul de blana. Scopul cosmeticii este foarte important in materie de costuri. In cazul in care efectuati sesiunea de ingrijire pentru prezenta la un concurs costurile vor creste exponential.
Lasand la o parte problema costurilor, ingrijirea profesionala trebuie sa fie considerata un lucru normal in viata de zi cu zi a unui proprietar de animal de companie si trebuie privita ca fiind un factor benefic pentru sanatatea acestuia.
In articolele urmatoare vom incerca sa va formati o imagine de ansamblu asupra necesarului de timp si bani pentru a avea un catel bine ingrijit.
PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.
Articole înrudite
- Gestionarea durerii la câine şi pisică - protocolul AAHA și AAFP
- Notiuni de baza despre radio-oncologia la animalele de companie
- Abordarea anxietății de separare în îngrijirea primară veterinară
- Sindromul de diaree hemoragică acută la câini
- Tratamentul cu anticorpi monoclonali pentru gestionarea osteoartritei la câini