Introducerea de noi pasari
- Editor: Echipa Veterinarul.Ro
- Publicat în: Articole medicale specializare PET
Are nevoie pasare mea de un "prieten"?
Cele mai multe dintre aceste pasari traiesc in salbaticie, in grupuri. O existenta solitara nu este o existenta sigura pentru speciile de prada. Cu toate acestea, pasarile crescute de mana omului carora le-au fost inspirat sa creada ca ele sunt oameni sunt rezultatul proprietarului si familiei lui care formeaza acest grup de pasari.
Prin urmare, pasarile ar trebui sa fie tinute in perechi sau in grupuri in timp ce pasarile crescute de om pot fi tinute singure. In acest ultim caz, este important ca pasarea sa stea cu oameni tot timpul - nu o lasati singura acasa pentru perioade lungi de timp. In aceste cazuri, adaugand pur si simplu o alta pasare nu va va ajuta deloc - ele cred ca sunt oameni si trebuie sa aiba companie tot oameni.
Cum pot introduce pasari?
Toate pasarile noi ar trebui sa fie verificate de catre medicul dumneavoastra veterinar. Un examen fizic, inclusiv masurarea greutatii actuale, sa fie efectuate. Cateva teste pot fi recomandate pentru a vedea daca pasarea este suspecta de eventuale boli. Medicul veterinar poate discuta acest lucru cu tine.
Noua pasare ar trebui sa fie tinuta in carantina intr-o camera separata din casa timp de 30-45 de zile. O pasare noua poate avea o istorie relativ necunoscuta si poate fi purtatoare a unor boli care ar putea infecta si alte pasari. Unii oameni au experimentat tragedii prin introducerea in necunostinta de cauza a unei pasari bolnave fara o perioada de carantina. Orice dovada de boala ar trebui sa fie adusa la cunostinta medicului veterinar imediat.
Dupa perioada de carantina, o idee buna este aceea de a pune cele doua custi in aceeasi camera. Muta treptat custile mai aproape una de cealalta. In cele din urma, sub supraveghere stricta, cele doua pasari pot fi introduse impreuna in timp ce sunt monitorizate peentru a evita intimidarea sau lupta. Doar pasarile pot decide cine este "seful" si sa stabileasca care va fi prima la ciugulit mancarea.
Se vor obisnui impreuna?
Vei afla. Nu exista nici o modalitate de a fi siguri ca ele se vor place reciproc, deoarece pasarile sunt ca oamenii. Unele pasari nu vor fi niciodata prietene si nu se vor tolera vreodata reciproc. In general, cele mai multe pasari vor accepta foarte bine prezenta unei alte pasari. Consultati medicul veterinar in cazul in care intampinati probleme.
PENTRU INFORMATII SUPLIMENTARE SI SFATURI EXPERTE CONSULTATI MEDICUL VETERINAR CURANT SAU UN MEDIC VEDTERINAR SPECIALIST.Va rugam sa retineti ca informatiile prezentate sunt pentru informarea dvs., date oferite de medici veterinari experti. Aspectele practice si manifestarile clinice pot avea semnificatii variabile specifice fiecarui individ de aceea aceste articole nu sunt un substitut pentru o examinare clinica efectuata de un medic veterinar. Pentru intrebari particularizate situatiei dvs., va rugam sa intrebati un medic veterinar in sistemul SENSA. Aceste informatii fac parte din programul de informare corecta a proprietarilor de animale de companie sau de ferma derulat de Revista Veterinarul impreuna cu colaboratorii si editorii sai.

Echipa Veterinarul.Ro
Suntem o revista independenta, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri
Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni + Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar; unicul serviciu de SMS Alert; - fiind singurii care promovam intens medicii veterinari romani.
In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.
Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei.
www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicatii acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:
- Revista Veterinarul Stiinta si Practica - online si tiparita
- Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
- Revista Veterinarul FERMA - online pentru medici veterinari
www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.
www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.
www.cursuri.veterinarul.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv medicilor veterinari.
Website www.facebook.com/revistaveterinarul
Articole înrudite
Articole recente - Echipa Veterinarul.Ro
- FECAVA, FVE, UEVP și iCatCare îndeamnă publicitarii să interzică utilizarea raselor de pisici cu conformație extremă
- În Olanda începe un test de vaccinare împotriva HPAI în condiții reale
- Solicitare oficială de verificare a site-urilor de vânzare online de produse medicinale veterinare
- Revista Veterinarul Stiinta si Practica nr. 47
- Simpozionul Aniversar ARDIV octombrie 2023