Autentificare

Pasul 0 - inceputuri

Veterinarul, websiteul si revista exista din 2008. De atunci am fost atenti la intreg sistemul veterinar. Cum functioneaza, cum evolueaza, ce probleme sunt in sistem, cum pot fi ele rezolvate si multe altele. Nu am incercat sa cautam solutii deoarece ar fi fost o munca chinuitoare si fara un rezultat. Doar am privit si am fost atenti. Incepand cu 2010 am inceput sa punem pe hartie ceea ce am vazut si am inteles. Am intrebat specialisti in sociologie, comunicare, marketing, studii de piata. Asa a aparut un program prin care urmaream anumiti itemi, probleme mai pe romaneste, specifice sistemului veterinar. In 2011 am decis, ca pe baza tuturor informatiilor adunate in acesti ani sa realizam un proiect prin care sa schimbam ceva. Spre exemplu sa schimbam lumea. Astfel a aparut proiectul "Open Your Mind" - Deschide-ti mintea.

Nu este usor dar cel putin este incitant. Ideea de baza a proiectului este simpla. Dorim sa cream instrumente eficiente necesare medicului veterinar in afacerea pe care o desfasoara care utilizate sa produca schimbarea mult sperata. Instrumente etice, eficiente, independente si care sa fie usor de utilizat. Aceste sunt de altfel si principiile care stau la baza proiectului.
ETICE - sau CORECTE - care inseamna ca instrumentul va functiona sigur, fiind verificat anterior lansarii dar care va produce efecte pozitive sigure. Nu sperante, nu idei, nu pareri. Efecte corecte, masurabile, evaluabile atat pentru cel care utilizeaza instrumentul cat si pentru cel caruia ii este adresat. Fara nimic ascuns, fara efecte negative pentru toti cei implicati. Doar eficienta pura. Ele au reguli clare de utilizare si de evitare a situatiilor nerecomandate si neplacute.
EFICIENTE - un instrument este bun daca este utilizat, produce efecte la utilizare pe termen scurt dar si pe termen lung si mai exista dupa 2 ani. Nu facem instrumente care sa ia ochii sau sa pacaleasca pe cineva. Sunt simple si pot fi usor folosite de oricine, fara o experienta prea mare sau sa isi cheltuiasca prea mult din timpul sau din banii sai. Estential este ca efectul lor este cuantificabil, masurabil, evaluabil si cel mai important este multiplicabil.
INDEPENDENTE - instrumentele sunt create pentru a fi folosite doar de medicii veterinari in interesul lor propriu. Nu poate utiliza nimeni aceste instrumente pe tot sistemul veterinar sau sa influenteze in vreun fel deciziile personale. Fiecare decide pentru el cum si pentru ce doreste sa utilizeze instrumentele. Toate aceste instrumente fac parte dintr-o "trusa de unelte" personala a medicului veterinar. Nu poti manipula o trusa de unelte. Poti doar sa o folosesti sau nu.
USOR DE UTILIZAT - Fara o experienta deosebita, fara un efort suplimentar, fara cursuri laborioase ele pot fi folosite de catre orice medic veterinar in conditii exceptionale. Chiar de a doua zi. Sunt simple si inglobeaza multa munca si multa inteligenta. Trebuie doar folosite. Daca nu sunt folosite nu vor produce niciodata rezultate. Dar de vreme ce exista si le dezvoltam continuu inseamna ca cineva le foloseste, are rezultate si pe baza informatiilor furnizate de utilizatori continuam sa le facem mai eficiente. Ramane sa le incercati singuri pentru a va forma o parere.


Va intrebati care sunt aceste instrumente?
Nimic mai simplu sa le descoperiti singuri. Periodic, la date bine stabilite vom lansa cate un instrument. Ele creeaza un intreg mecanism si de aceea au o logica si o functionalitate precisa. Fiecare mecanism lansat se bazeaza pe functionarea precedentelor si devine suport pentru urmatorul. Asa se va construi un sistem complex, functional si extrem de eficient pentru cine va dori sa il utilizeze. Acum fiecare e liber sa aleaga ce considera ca ii este necesar si este bun pentru el. De aceea programul se numeste "deschide-ti mintea". Este necesar sa fii deschis la nou, la inovatie, sa provoci noul sa se manifeste. Este singura optiune pentru cine vrea sa evolueze si este esentiala pentru cine vrea sa schimbe lumea.


Noi avem curajul sa spunem ca vrem

ca lumea in care traim sa se schimbe.

Aceste instrumente vor schimba lumea.

Poti sa o schimbi tu

sau

poti sa privesti cum o schimba altii.

Este decizia ta.


Noi suntem alaturi de tine si iti spunem doar atat

"Fii deschis si provoaca noul…."


Continua cu Pasul 1 - fii deschis....

Ultima modificareDuminică, 22 Ianuarie 2012 14:33
{SCPinterestShare href=https://www.veterinarul.ro/item/3059-pasul-0-inceputuri.html layout=button_count image= desc=Veterinarul, websiteul si revista exista din 2008. De atunci am fost atenti la intreg sistemul veterinar. Cum functioneaza, cum evolueaza,... size=small}
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

  • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
  • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
  • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul