Autentificare

Animale care ne salveaza viata - Buttercup - porcul care calmeaza copiii

Buttercup, un porc vietnamez ofera sprijin, confort si un pic de distractie elevilor cu necesitati speciale din San Francisco. Cand dr. Lois Brady, patologist in lingvistica viziteaza elevii cu probleme speciale din scolile din San Francisco este insotita de Buttercup, asistentul ei porc vietnamez de 40 de kg.

Suficient de ciudat cat sa intrige pana si pe cei mai retrasi dintre copii, Buttercup are un succes nebun. Anul trecut, un baietel de 11 ani ce suferea de autism, s-a aventurat de la locul lui din banca direct sub catedra, pentru a-l mangaia pe spate pe Buttercup, pe parul lung si aspru. Dupa intalnire, copilul a vorbit altor copii din clasa pentru prima para. ”A fost o descoperire remarcabila”, spune Brady.

Cainii sunt folositi de multa vreme ca animale de terapie, oferind confort pacientilor spitalelor, oamenilor din casele de batrani si altora. Dar porcii? ”Da, spune Brady. Comportamentul lor placid si aspectul neobisnuit ii face o alegere buna pentru copiii cu nevoi speciale. Porcii sunt foarte calmi si prietenosi, astefl incat nu sperie copii. Chiar daca sunt loviti cu piciorul, sau sunt trasi de coada, porcii doar se retrag, pleaca. Nu latra, nu se reped la copii si nici nu riposteaza. De aceea sunt perfecti pentru copiii cu nevoi speciale”.
Cand nu lucreaza ca ajutor in clasa, Buttercup locuieste intr-o cusca de caine, in curtea dr. Brady. Cateodata, Buttercup intra in casa si leneveste si acolo. ”Ii place la nebunie sa se aseze langa foc, cand afara e frig sau ploua”, povesteste doctorul.

Sursa: readers digest

Media

Ultima modificareJoi, 21 Martie 2013 16:25
Echipa Veterinarul.Ro

Suntem o revista indepententa, non-profit si liberi sa inovam fara compromisuri

Editam pentru abonati Revista Veterinarul Stiinta si Practica cu peste 1300 de pagini de stiinta si practica veterinara ce insumeaza 800 de articole scrise de cei peste 200 de practicieni +  Revista Veterinarul Business - publicatie online de marketing, management si finante pentru veterinari; pe website sunt peste 20 000 de articole, index veterinar cu peste 3000 de produse, unicul director veterinar multimedia, unica platforma specializata cu instrumente de marketing si management veterinar;  unicul serviciu se SMS Alert;  - fiind singurii care promovam intens  medicii veterinari romani.

In plus, editam primele doua reviste digitale dedicate proprietarilor de animale de companie si celor de animale de renta scrise in integralitate de medici veterinari romani.  

Vino alaturi de noi si urmareste noutatile pe toate website-urile asociatiei. 

www.veterinarul.ro - website dedicat exclusiv medicilor veterinari cu următoarele publicații acreditate de CMVRO cu 15 punte, respectiv:

 • Revistei Veterinarul Stiinta si Practica - online si tipărită
 • Revista Veterinarul BUSINESS - online pentru medici veterinari
 • Revista Veterinarul PET - online pentru medici veterinari
 • Revista Veterinarul FEMĂ - online pentru medici veterinari

www.pet.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul Pet pentru proprietarii de animale.

www.ferma.veterinarul.ro website dedicat Revistei Veterinarul FERMA pentru proprietarii de animale.

www.cursuri.veterinarul.ro.ro - website dedicat platformei de cursuri online acreditate de CMVRO dedicate exclusiv pentru medicii veterinari

 

Website www.facebook.com/revistaveterinarul

Articole înrudite

 • Genomurile virusului Bluetongue explica reaparitia acestei boli majore in Europa

  Bolile septelurilor de animale precum Bluetongue pot avea consecinte devastatoare in ceea ce priveste economia si sanatatea, dar originile lor pot fi dificil de stabilit. Noi cercetari arata ca reaparitia recenta a Bluetongue in Franta ar putea fi cauzata de activitatea umana, bazandu-ne pe make-up-ul genetic neobisnuit al virusului. 

 • Cutimetrul pentru masurarea pliului cutanat la animale si seringa de uz veterinar McLyntic nu sunt supuse controlului metrologic legal

  Seringa de uz veterinar marca McLyntic nu este un mijloc de masurare supus controlului metrologic legal conform LO 2006, este raspunsul Institutului National de Metrologie la o adresa a Colegiului Medicilor Veterinar din iulie 2009. Intr-o alta adresa, acelasi institut arata ca nici cutimetrul pentru masurarea pliului cutanat la animale nu este inclus in Lista oficiala a mijloacelor de masurare supuse controlului metrologic legal. Ambele adrese sunt publicate mai jos si pot fi folosite de catre medicii veterinari de libera practica carora li se solicita de catre DSVSA-urile judetene certificate metrologice la depunerea deconturilor. 

 • Notificare CMVRo catre toti medicii veterinari de libera practica

  CMVRo a trimis o notificare tuturor filialelor Colegiului Medicilor Veterinari din tara pentru instiintarea medicilor veterinari de libera practica cu privire la o serie de fapte care se incadreaza ca infractiuni intrand sub incidenta codului penal, nefiind doar sanctiuni administrative sau disciplinare pe care le poate lua institutia. Notificarea vine ca urmare a primirii mai multor adrese la BIroul Executiv al Consiliului National al Medicilor Veterinari prin care organele de cercetare penala informau cu privire la deschiderea unor dosare penale impotriva unor colegi, pentru o serie de infractiuni. 

 • Mediciii veterinari de libera practica si centrul local de combatere al bolilor

  Viorel Andronie, presedintele CMVRo a facut o serie de precizari pe un grup de socializare al medicilor veterinari legat de prezenta medicilor veterinari de libera practica in centrul local de combatere a bolilor.

 • Workshop RSVD in Cluj Napoca- Optiuni terapeutice si profilaxie in boala parodontala partea I

  Asociatia Romanian Society of Orofacial Surgery and Veterinary Dentistry organizeaza pe 4 aprilie workshopul Optiuni terapeutice si profilaxie in boala parodontala partea I. Evenimentul va avea loc la Clinica Veterinara In Lumea Animalelor, strada Iazului nr. 27 Cluj Napoca.